Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

castor 

všechny recenze uživatele

Film bez speciálních efektů začíná prostě. Po letmém seznámením s hlavní dvojicí, která se rozhodne na poslední chvíli pro dovolenou s potápěčskými kurzy, přichází děsivě reálné zauzlení. Nesmyslnou chybou vedoucích kurzu se oba ocitají na otevřeném moři, zanecháni svému osudu. Nejprve je to sranda, pak podivná náhoda, korunovaná psychickými změnami chování. Nic moc toho o nich nevíme, tvůrci nám jednoduše předkládají, jaké by to bylo, kdyby.. Film nabízí několik vrcholných momentů (náhlé usnutí z únavy, noční scéna), na působivější komorní drama ale režisérovi chyběly kvality. Ultralaciný snímek, realistické herectví, digitální kamera, dokumentární ladění. Člověk ve stresu dělá nečekané věci, v apatii pak třeba nechá mrtvého partnera napospas moři. Ocenit lze tedy zejména to, jak zdárně tvůrci vykreslily "všechny" fáze (např. hledání viníka, potřeba uvolnění úzkosti) zákonitosti psychické krize. Zajímavý vývoj ale přerušují přibývající žraločí zuby, přičemž děsivější byla právě ona reálná zápletka. Jen já, partner a nekonečná voda!! ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Důležitá doporučení : 1/ Nikdy nechoďte plavat do otevřeného moře. Zajistěte, aby ho někdo zavřel, nebo ho zavřete sami. 2/ Vždy mějte u sebe neoblíbeného šéfa, tchýni, nebo svého věřitele. V případě potřeby ho pak žralokovi podstrkujte, dokud se dostatečně nenažere. 3/ Pokud vás stejně začne okusovat, smějte se, to ho znejistí. 4/ Uvidíte-li žraloka, zavřete oči - okamžitě zmizí. 45% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět na film, přetavený v zajímavý, téměř psychologický thriller o dvou postavách. Bohužel, nejhorší devizou tohoto filmu byl fakt, že mi kamarád "vykecal" konec, takže když jsem věděl, jak vše dopadne, pouze jsem čekal na závěr, nicméně jsem se nenudil. Obdivuji scénáristy, co vše dokáží vymyslet za nápady, když mají k dispozici dva lidi, houpající se na otevřeném moři. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mohl být rozhodně lepší, mohl být dramatičtější i akčnější, i když i tohle tempo je dobré. Jen z hlediska dokumentárního stylu to není úplně ono, a ani z hlediska z hlediska filmového nebudete mít ten správný požitek. Myslím si, že něco takového se dá natočit hodně kvalitně a efektně, ale to by chtělo přece jen trochu lepší scénář a o hodně lepší zpracování. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tak jako thriller nebo horor od kterého vyžadujete akci – není Otevřené Moře určité vhodný kandidát. Jedná se o pomalejší, atmosférický příběh s velkým pocitem bezmoci. Díky shodě náhod a nepozornosti personálu se dva potápěči ocitají v boji na život a na smrt v pustém oceánu. Bezmoc, zima, proud, medúzy a hlavně žraloci – to jsou hlavní nepřátelé. Smutný film, !!!SPOILER!!! obzvlášť když v konečných titulkách najdou v žralokovi ten fotoaparát. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu byli použiti karibští útesoví žraloci. (KucC)
  • Jména hlavních postav se shodují se jmény jejich herců. (KucC)
  • Chris Kentis napsal původní návrh scénáře za necelých šest dní. (KucC)

Reklama

Reklama