Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No nevím, nevím... dnes mi asi chybí onen dobový pohled na Found Footage, který rozhodně v roce 2005 nepatřil mezi běžné hororové subžánry a tak na mě Noroi neměl takový účinek, jaký by měl v době vzniku. I přes to všechno, čím si tento žánr prošel, nakolik byl znásilněn a jak se k němu s odstupem času stavím, vyvolávají tyto "nalezené záběry" zahaleny mystikou prastarého démona zvaného "kagutaba" dost nepěkné pocity. Nejspíš se den shlédnutí filmu nemísil s pochopením pro rok vyplivnutí tohoto skvostu do okružních cest kinematografie a tak jsem se po většinu filmu dost nudil. Nezatracuju a rád se pokusím ještě o jednu projekci, kterou si vychutnám za příhodnějších podmínek a (třeba i dokonce) s hubou dokořán. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem obdivovala, jak strašidelnou atmosféru umí někteří vytvořit, aniž by použili okázalé efekty stínů, zvuků a duchů. Přesto musím říct, že Paranormal activity mě rozhodně neuchvátilo. Záhada BW je dle mého přeci jen o fous strašidelnější než Noroi, ten mně osobně trochu kazilo to kníkání postav (řvoucí lidé do kamery s nudlema mě přece jen berou o něco víc). Přesto, tohle děsí a mrazí ještě dřív, než se něco dozvíte. Kromě propracovaného scénáře, kde nakonec vše dává smysl, to má skutečnou duchařskou atmosféru a dá se to, na rozdíl od jiných duchařských, brát vážně, a to nejen kvůli té atmosféře. ()

Reklama

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to první japonský horror, co jsem kdy viděl, a mám v plánu jich zhlédnout více, jelikož mi to bylo doporučeno. Celkově mě hned zaujal ten autentický japonský rukopis, který je prostě dost specifický a odlišný, než většina amerických horrorů. Jediný mínus tohoto filmu je konec, který byl oproti zbytku filmu takový slabší a uspěchaný celkem. Jinak lore v celém filmu je celkem dost prokreslený a je to fajn mít tolik informací o tom, co se tam děje. Taky střih a kamera přináší taky hodně creepy atmosféru, což je velký plus, zvláště u horroru. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to možno pôsobí komicky, ale treba prihliadnuť aj na rozdiel medzi kultúrami. Japonci majú proste trochu prehnanú gestikuláciu a fanúšikom ich televíznych relácií sa pravdepodobne tiež nikdy nestanem. Ale po chvíľke, ani si to nevšimnete, a na pozadí tých rozhovorov a nechcene vtipných scénok sa rozbehne taká atmosféra, že aj plačúce dieťa vo vás vzbudzuje pocit, alebo lepšie prianie, aby tá scéna už konečne skončila. A za každým, ešte aj keď je na obrazovke ten retardovaný jasnovidec, zakaždým je tam - ako keby na pozadí toho celého - niečo desivé. Veľmi desivé. A stále to graduje. A posledná polhodina, to je niečo výsostne nepríjemné, skoro až odporne strašidelné. Oproti tomuto filmu je Blair Witch len večerníček pre slashermi presýtenú mládež. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Noroi je určitě jedním z nejlepších asijských hororů, které jsem zatím viděl. Příběh zajímavý, provedení účinné. Posledních asi 20 minut je tak odporně děsivých a strašidelných, až mi z toho fakt přebíhal mráz po zádech. Sice se nemůžu zbavit pocitu, že příběh nebyl úplně dokonale vysvětlen a že množství znepokojujících detailů bylo ve filmu značně prvoplánově, bez nějakých podepřených souvislostí... - ale když to tak funguje, tak proč ne. Lesní scénu s embryi bych si zařadil do osobního žebříčku nejděsivějších hororových momentů, kdybych si byl nějaký vedl. PS: bacha na holuby. Horror movie of the year ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama