Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaná omladina zo špinavej kalifornskej štvrte nemá cez prázdniny čo robiť a tak v susednom dome špehujú čo by nemali, až sa jeden z nich stane „označený“ démonom, ktorý ho začne kontrolovať... Trilógiu "Paranormal Activity" mám vcelku rád. Štvrtý diel ma už moc neoslovil a tento nový spin-off je kvalitatívne ešte o niečo nižšie. Z väčšiny to vlastne nemá s "PA" ani moc spoločné a až v závere sa to chytí slamky, resp. mytológie komerčne rozbehnutej série. Celkovo je to ale iba zle natočená nuda, hraničiaca s trápnou paródiou, obsahovo na úrovni tých horších found footage hororov, ktorých ročne vychádzajú stovky a dočkajú sa iba malej pozornosti (čo by si zaslúžil aj tento počin). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak po minulém průseru byl tento kousek docela v pohodě. Spin-off se podle mě vyvedl jak jen nejlépe mohl. Od začátku se na nás sypou příhody dvou mexických kluků a je to nehorázná prdel. Od půlky se objevuje démon a to v častých dávkách. Sice jsem se ani jednou nelekl, ale u pár scén jsem zařval sprosté slovíčko. Konec potěšil a lecos vysvětlil. Jenom proto, že mě baví příběh, mám tuto sérii rád. Hezký průměr. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Když nevíte co by, splácejte frančízu Paranormal Activity s Kronikou, protože není nic víc cool než teenager s démonem v těle, který má superschopnosti, které s nejlepším kámošem natáčí na video a dává na youtube. K tomu přidejte béčkové herce z latinsko-americké čtvrti a máte (snad už poslední) díl jednoho z nejvýdělečnějších hororů poslední doby. Pokud čekáte bubáka, vrzání dveří nebo padající pánve ze stolu, tak vás musím zklamat. Narozdíl od předcházejících dílů se zde zlo neskrývá v neviděném, ale v lidech. Takže jsou tu jen samé lekačky typu - někdo stojí za tebou, někdo jde vidět v dálce ve dveřích. První díl je pro mě kultem - člověk není v bezpečí ani u sebe doma v noci - ale s dalším a dalším dílem se tvůrci uchýlili směrem, který mi vůbec nesedí - čarodějnictví, únosy dětí - a jejich snaha spojit to s prvním dílem, který byl v duchu úplně jiného hororového žánru, je jako pěst na oko. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už proboha tohle točení FF jednou provždy skončí! Nic horšího už nemůže být! Vlastně může, tahle série, která už nemá absolutně o ničem vyprávět! Měla, o čarodějnicích a tím pádem se vracíme tam, kde to všechno začalo - Záhada Blair Witch! Už žádné další zbytečné pokračování téhle vybrakované série! 0% ()

Duoscop odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tady. Naprosto podprůměrný film, který zaujme jenom názvem - a na to tvůrce sází, protože jinak by na to nikdo nešel. Pořád jenom čekáte na nějakou lekačku, na něco, na čem stavěly předchozí díly. Ale nic takového nepřichází a tak si musíte těch 84 minut prostě přetrpět. Uvidíme co provedou s dalším dílem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)

Reklama

Reklama