Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil filmovou úroveň, tak tady film určitě neoslnil. Pokud bych ale hodnotil to jak moc jsem se cítil během filmu malý a že jsem se opravdu bál ...tady určitě snímek obstál. Jenže, ono jde taky hlavně i o tom prostředí. Kdo z nás by se v podobném lese uprostřed ničeho nebál, že? Oceňuji fakt, že tvůrci diváka zhruba od 40. minuty nenechají odpočinout a ládují do nás čím dál hustější atmošku. 55% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

První Blairskou čarodějnici mám hodně rád, jednak dokáže skvěle využít mýtus "nalezené nahrávky" a jednak je to natočené tak, že to do velké míry kopíruje dokumentární stylistiku a hlavně, když je klid, tak je jasné, kdo, co a proč natáčí a když se prchá před neznámo-zlem, tak to vypadá jako opravdový úprk, kdy člověk držící kameru s**e na cokoliv a zdrhá. Tady ne, tady v polovině případů není tak úplně jasné, proč by měl kurva kdokoliv chtít natáčet v tomhle úhlu a dívat se zrovna na tuto, což, stejně jako debilní střih, dokonale przní atmosféru a zdání (para)dokumentu. Navíc postavy jsou tu dost debilní a duo místních degenů působí spíš jako humorná parodie, než cokoliv jiného. Takže.. Tu není zhola nic dobrého ani zábavného, ve scénáři ani v řemesle, všechno špatně. Ale OK, je tu zábavný záběr na černocha, pozorujícího vlajku konfederace. [mírný spoiler] A to, že ten černoch zmizí jako první, tomu se už ani nedá smát, aneb žánrová trapnost reloaded. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech absolutně zbytečný film, který prakticky po celou dobu jede ve stejných kolejích jako kultovní Blair Witch. Ten byl amatérským filmem, který mizivý rozpočet využil ke svému prospěchu a tak výsledná podoba "amatérského dokumentu" byla tím, co film zkultovnělo a zpopularizovalo. V tomto případě to je ale na škodu, protože se film pokouší o to samé, ale jakoby větší. Bohužel to nefunguje, film dokonce i vypadá hůř, postavy budete nenávidět a to, že na konci vítězoslavně uvidíme "bubáka" už nic nezachrání, přestože poslední desetiminutovka byla tím nejlepším co film nabízí. Jinak je to nuda, slabota a přestože se film opět pokouší o dokumentární pojetí nemůže to absolutně fungovat už jen kvůli tomu, že ke konci film přepíná do klasického filmového pojetí a přidává více úhlů pohledu, přestože by se mělo jednat o pohled postav. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to skoro 20 let, co jsem ještě v tehdejším sečském Flamengu viděl Blair Witch, který mě strachy paralizoval. Dvojku jsem s radostí vynechal, takže k tomuhle jsem se chvíli přemlouval. A výsledek? Rozhodně povedený sequel. T2 opět potvrdil, že se hodí leda tak na statistiku. O ostatních zoufalcích raději ani nemluvit. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama