Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyčpělý blérvičský kolovrátek o ježibabě neježibabě se opět roztočil, nyní pod ukrutně roztřepanou taktovkou párkinsnem vycukaného Vingárda, a je to zase horor v pravém slova nesmyslu. Tak se nám partička příšerných a obskurně alogicky chovajících se kokotů, jako vystřižených z amatérského porna, znovu vydala do merylendského lesíčka na čekanou s chvějící se videotechnikou, tentokrát aby nesympatický tytrubkář našel svou odpornou sestřičku Hedr, jež byla tím nejsugestivnějším strašidlem už v jedničce. Tu výpravu v doubravě opět nejprve ukrutně vybubají klacek, kámen a soubor vskutku k posrání hrůzných větví, aby ji po hodině a půl ječivého bodového svícení rozklepanou baterkou do křoví za hysterického řevu a fakování sežrala nějaká strašlivá, okem nepostřehnutelná rozpixelizovaná šmouha, která dost dobře mohla být hnusnou Hedr, sadistickou Babou Jagou, hysterickým záchvatem třepotavého „filmařského a scénáristického“ pičovství či jen docela obyčejnou lidožravou šmouhou. Každopádně, pokud se ožralý vypravíte s véháeskou a skomírající baterkou brejkovým krokem v noci potmě na hajzl, jsem si jist, že tam po vás jednou najdou daleko děsivější videjko! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných som nebol plný očakávaní na "Blair Witch." Koniec koncov, po filme ako je Book Of Shadows: Blair Witch 2 sa človek radšej na niektoré filmy neteší. Nechce byť sklamaný. A úprimne, ten film bol skutočne otrasný. Tento film sa rozhodol ísť cestou prvého filmu, čo je pozitívum. No na druhej strane film neprináša moc nového a skôr mám pocit, že sa snaží ísť cestou prvého filmu úplne presne. A to mi dosť vadí. Rovnako ako zbytočné ľakačky, ktoré nefungujú a málo využitia zaujímavých nápadov. Dlho to trvá, než sa film stane aspoň trošku zaujímavým a reálne zaujímavé momenty sa udejú až počas konca filmu. Keď mám povedať moje osobné pozitíva tak Valorie Curry je vo filme veľmi dobrá. A asi postavou, ktorá ma najmenej počas filmu iritovala. Záver je celkom dobrý a film má miestami dobrú atmosféru. Ale nefunguje to, nakoľko sme to už v minulosti videli spracované lepšie vo filme The Blair Witch Project. Ak ste veľkým fanúšikom found footage hororov v lese s istou dávkou atmosféry, myslím si, že by to mohlo byť podľa vás fajn. Ja som sa do filmu akosi nevedel ponoriť natoľko, aby som mohol povedať, že som si ho veľmi užil. Bolo to celkom okey, ale nemyslím si, že by som sa niekedy k filmu vrátil. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch tu záplavu laciných FF hororů spustila a bylo by hezky symbolický, kdyby jí remake/sequel na věky věků stopnul. Zakončení by to bylo víc než "důstojný", protože na nejnovější bosorce z Blair je krásně vidět, že tenhle formát už nemá filmovýmu světu co dát. Wingard se sice snažil o trochu víc akce a dokonce se dá říct, že film má něco jako náznak scénáře, ale co je to kua platný, když díky tý létající kameře je zase vidět prd a pokud už se teda objeví něco zajímavýho, tak H8 zase utíká rychle pryč, aby z toho divák náhodou něco neměl. No a zbytek obstarává čokl, kterýho někdo tahá za ocas, případně dupající jezevec, kterej straší nesympatický osazenstvo. Už asi po stopadesátý si říkám, že s FF končím, ale protože jsem blbej, budu se i příště rozčilovat u dalšího 10% kousku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V jednom z trailerou propagovaný ako ,,jeden z najstrašidelnejších filmov aké kedy vznikli,, /,,skutočne hrôzostrašný filmový zážitok,, /,,nový začiatok pre hororové filmy,, a ja naozaj netuším, v akom opojení boli tí recenzenti, čo to napísali. Nič nové, či hrôzostrašné tu naozaj nieje a niečo, čo sa aspoň z časti môže priblížiť spomenutým superlatívom, je záver. Takže z vysokých očakávaní sa väčšinou drsnejšie padá, takže nabudúce nelákať - aj tak to komerčne nevyšlo - a vsadiť na moment prekvapenia. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama