Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu skvělý film. Už se nepokouší vyprávět stejný příběh o nule které nikdo nevěří a která se snaží vydrápat na vrchol jako jednička, dvojka i šestka, tenhle si jde vlastní cestou a zpočátku dokonce toto schéma převrací naruby (hlavně v úvodní, takřka geniální montáži za zvuků Eye of the Tiger). Pryč je Staloneho režijní, scénáristické i herecké tápání ze dvojky, tady je zase ve staré dobré formě a vydává ze sebe jen to nejlepší. Není to sice tak perfektní film jako jednička, ale nedrží se za ní moc pozadu a ten skvělý pocit po konci zápasu, ten jsem cítil znovu. 8/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělý na tomhle filmu je Mr. T jako Clubber Lang, jeho brutální boxer připomínající Mikea Tysona je prostě super, zato Rocky to už je hrůza, Slyovo čím dál horší herectví je tady pořádně znát, jeho nepřesvědčivost a přehrávání je přímo katastrofální, pokus o drama ve stylu jedničky spojené s větší akcí nevyšel, mělo zůstat jen u té akce, hudba to však všechno zachraňuje, přesto přese všechno jsem Rockymu zase fandil ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Eye of the Tiger - Survivor [3:53] ,2. Take You Back (Tough Gym) - Frank Stallone [1:48] ,3. Pushin - Frank Stallone [3:10] ,4. Decison [2:05] ,5. Mickey [4:39] ,6. Take You Back - Frank Stallone [3:37] ,7. Reflections [3:21] ,8. Gonna Fly Now - DeEtta Little/Nelson Pigford [2:50] ,9. Adrian [1:42] ,10. Conquest [4:40] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Videoherny, vzteklý pan Téčko bez pokory a zlatých řetězů, ztráta přítele i motivace, zbavení se pochyb a návrat na vrchol s pohledem tygra, co stěží dodělal základku. Styl, kterým Balboa zaplul do osmdesátek, se k němu hodí víc než to rádoby existenciální bloudění špinavými ulicemi nabalené na jednoduchý příběh. Bohatě stačí jen ta osvobozující trivialita. Navíc vše doplněno o homoerotické prvky při společných trénincích Hřebce a jeho Apollóna (potem lesklá těla nalepená těsně na sebe, zpomalené detaily na svalnatá stehna, dovádění ve šplouchajícím přílivu a jako vrchol intimity půjčování si trenek). Bylo jasné, že kdo mu na Creeda v budoucnu šáhne, se zlou se potáže.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla, ani jsem nečekal, že se za těch několik málo let, které uběhly mezi druhým a třetím dílem dokáže film tak významně posunout. Rocky III je naprosto jinou podívanou, než oba předchozí díly, zmizela jeho špinavost, režijní styl a pohled na příběh je najednou také úplně jiný. Je to však změna k dobrému nebo ne? Tady se budou názory asi trochu různit, každému vyhovuje totiž něco jiného, já se pak řadím do té skupiny, která má raději to co předcházelo. Ona vůbec většina těch změn, která přišla je špatná. Rocky jako bohatý boxer, který má všechno po čem kdy toužil mi prostě moc nesedí, i když je zajímavé sledovat jeho osudy, když je jakoby v roli svého poraženého soupeře. Mr. T a Hulk Hogan jsou ale skvělí, to je zase třeba uznat - wrestling forever. 60% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Verzia „Eye of the Tiger“ použitá vo filme (známa ako „Demo verzia“) nebola nikdy oficiálne vydaná – album kapely Survivor, vydania singlov a rôzne albumy soundtrackov, obsahujú štandardnú štúdiovú verziu, ktorej výrazne chýbajú mohutnejšie basy a výrazné vrčanie tigra po každom refréne. Spoluautor piesne Frankie Sullivan pripomenul, že Sylvester Stallone bol piesňou taký nadšený, že sa hneď pustil do toho a použil ju bez toho, aby čakal na štúdiovú úpravu piesne. (Pat.Ko)
  • V průběhu natáčení Sylvester Stallone (Rocky) vážil 74 kilogramů při 3,2% tělesného tuku. Svůj energetický příjem se snažil omezovat na 900 kalorií denně, což téměř vedlo k bulimii. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno