Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Milovníci huličských a ostatných nových druhov komédií mi kľudne môžu povedať, že som to proste nepochopila (je mi to fuk) - ale tento film mi pripadal trápny od začiatku do konca. Jay a Bob (alebo Jason a Kevin) sú schopní všeličoho, ale toto bol rozhodne prešľap. Radšej si pozrite Dogmu, tá je stopercentná! ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zákaz, zákaz a ešte raz zákaz pozerať všetkým, čo nepoznajú predchádzajúcu Smithovu tvorbu alebo aspoň časť z nej. Táto brutálna zhulená komédia je totiž určená len "zasväteným" a ostatní jednak nemajú šancu prebrať veľa fórikov a jednak asi nebudú naladení na tú správnu smithovskú humorovú vlnu. Pre "Smithológa" je to ale niečo ako splnený sen. Jay a Silent Bob majú neobmedzený priestor na realizáciu, dali sa dokopy všetci herci z predchádzajúcich filmov a majú tu krásne miniúlohy a Smith na nás opäť chrlí jednu dialógovú perlu za druhou, jednu úžasnú parodickú scénu za druhou a dych mu nedochádza až do samotného konca. Musím síce uznať, že predošlé štyri smithovky sa mi všetky páčili o malý kúštik viac, ale i takto to na 10/10 vystačí bez problémov. P.S.: Oplatí sa počkať do konca záverečných titulkov, lebo tam číha ešte jedna výborná cameo rolička.. ;-) ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Síce skvelá komédia, no zároveň prvý Smithov film, ktorý ma sklamal. Po Dogme som sa na samostatné dobrodružstvo Jaya a Silent Boba veľmi tešil, no tu je táto dvojica je slabým odvarom tých charizmaticky zhulených charakterov, ktorých si pamätáme z Clerks. Dal by som tri hviezdičky, nebyť skvelého záveru v Miramaxe plného paródií a odkazov na rôzne filmy, všetky Smithove diela nevynímajúc. Dúfam, že v Clerks 2 sa Jay s Bobom vrátia v takej podobe, v akej som ich mal rád, lebo tu sú len hiphopovo oblečení blbý a blbší. A dosť ma zaráža, že dokonca aj v kreslených Clerks sú to viac "oni"... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tento film se mi líbil nesrovnatelně více než ta hovadina o mladých kriplech za pultem z roku 1994. Narozdíl od té dvojice debilních a trapných prodavačů je dvojice Jay a mlčenlivý Bob dvojicí vtipnou. A to takřka po celou dobu trvání. Kupa vtipných hlášek. Demence dvojice postav. Bláznivý děj. Hollywood pěkně z detailu. To je pouze nepatrný zlomek všecho vtipného. Zkrátka si myslím, že tento film může klidně hrdě nést označení komedie, protože se o komedii skutečně jedná. Do filmu jsem se tak zažral, že jsem si přál, aby film nikdy neskončil. Vidím to na mírně slabší 4*. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith přišel s originem svých figurek Jaye a Silent Boba a ano, tihle dva vyhulenci dokážou utáhnout celovečerák. Hlavně ale spojují smithovský vesmír předchozích filmů a navrch Smith přidává spoustu popkulturních narážek a odkazů pro fandy hollywoodských fláků. Rofloidní jsou především jednotlivá camea - Craven, Van Sant, Damon, Biggs...krásně si ze sebe udělal prdel Ben Affleck...Ten, kdo v dohledné době viděl předchozí Clerks, Mallrats, Chasing Amy a Dogmu, ten bude z různých narážek na tyto filmy a postavy v nich chrochtat blahem - Quick Stop, Mooby, Bluntman a Chronic, Randal, Banky, Dante, Holden, Alyssa a další vytvářejí obrovsky vděčnou kulisu, kde zapadají nové vedlejší postavy hrané Ferrellem, Scottem nebo čtveřicí šukézních kočiček. Proto ani nevadí, že zápletka není rozvětvenější...pořád se totiž do všeho a do všech tak krásně naráží, že konečné rozbití hub zmrdům z internetu přijde jako sladká satisfakce. Problém může nastat, když si film pustíte jako sprostou komedii. Spousta věcí totiž nepochytáte...a obyčejný divák neznalý kinematografie bude možná kroutit hlavou nad těmi, kdo shledávají tento snímek geniálním. [Přesná stopáž: 100 min] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Shannon Elisabeth byla původně vybrána pro menší roli, ale režiséra Smithe natolik ohromila, že jí dal roli Justice. (Kulmon)
  • Americká verze filmu se liší od evropské mezi jinými výběrem použitých písní. Např. když Jay uvidí poprvé Justice v baru Mooby slyšíme v evropské verzi „Bad Medicine“ od Bon Jovi a v americké „The Most Beautiful Girl in The World“ od Prince. (Tygrys)
  • Jennifer Schwalbach Smith, která hrála lesbičku Missy, je skutečnou ženou Kevina Smithe. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama