Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #80” - Death Wish s Bronsonem je jeden z nejznámějších vigilante thrillerů, v podstatě jde o syrové vyřizování účtů zoufalého muže s bandou zločinců. Ve dvojce Paul Kersey opět zažil tragédii a vše začalo nanovo, v podobném duchu, akorát přibylo víc akce. Režisér Michael Winner ještě s Bronsonem natočil i trojku. Ta se od začátku vyvíjí podobně jako předešlé díly. Bronson v roli Kerseyho přijede zpět do NY, jeho přítel umírá a starý známý architekt končí ve vězení jako podezřelý z vraždy. Tak polovina filmu je pozorování zločinců a pár poprav. Ke konci se film transformuje do malé občanské války, kde Kersey ty thugy likviduje magnumem, kulometem a dokonce bazukou. Killcount je tak přes 40 lidí. Zkátka Paul Kersey je magnet na problémy a na umírání nevinných lidí. Dost keců, zkrátka béčko z produkce Menahema Golama se vším, co k tomu patří. Film se zaplatil a o dva roky později se Kersey znovu vrátil. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Možná to už vypadá poněkud neoriginálně, ale dokud budou po stěnách lézt hnusní švábi, budou se muset nemilosrdně zamačkávat. A to samé platí i o tom lidském ksindlu. Tentokrát se přidal i "oscarista" Martin Balsam a zbrojní arsenál, který si každý správný veterán schovává po skříních. Protože, co uděláte, když vám někdo hází kameny do oken? Ovšemže na něj vezmete kulomet. Scénáristicky i režijně příšerné, ale miminálně u té závěrečné čtvrthodinové bitvy se člověk musí náramně bavit. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, já sice nechápu komentář woodyho, ale docela sympatizuji s jeho hodnocením. Musím přiznat, že snímek také považuji za nepodařený akční odpad, ... sice se stárnoucím, ale pořád dobrým Bronsonem. V tomto případě nehodnotím film z hlediska uměleckého, ale jen a jen obsah, který možná dává návod, jak nakládat s dnešními zrůdami v lidské podobě. Právě to je mi na tom filmu velmi sympatické. Z hloubky své duše nenávidím jakékoliv násilí páchané na slušných a dokonce fyzicky slabých a starých lidech, žijících spořádaný život. Kde nestačí (nebo nechce stačit) oficiální ruka zákona, tam musí nastoupit jiný způsob. Na organizované násilnické gangy platí pouze a jen zase to násilí. Jsem přesvědčen, že charakterově pokřivené zrůdy jsou nepřevychovatelné a pokud slušné společnosti škodí, zaslouží smrt. Vězení je nenapraví, spíše jim poskytne ještě "vyšší" vzdělání na poli kriminality. Proč je tedy živit na úkor společnosti ve vězeních? Za šíření poselství tohoto škváru dávám čtyři hvězdy a hleď si na mě čtenáři jak chceš. :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Vo svojej autobiografii Winner nezmieňuje žiadny osobný rozpor s Bronsonom a tvrdí, že hlavným dôvodom, prečo odmietol režírovať ďalšie pokračovanie, bolo jeho sklamanie z rozpočtových škrtov. Mal totiž pocit, že film by skončili priamo na videu. (m.a.t.o.)
  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)
  • Podľa knihy "Bronson na voľnej nohe" od Paula Talbota, pôvodný pracovný názov "Death Wish III" sa zmenil na Death Wish 3, pretože spoločnosť Cannon uskutočnila prieskum a zistila, že takmer polovica americkej populácie nevedela čítať rímske číslice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno