Reklama

Reklama

Zatóiči nidankiri

  • Japonsko 座頭市二段斬り (více)

Recenze (11)

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno sa mi to len zdalo, ale mal som pocit, že sa pritvrdilo. Nie v súbojoch, ktoré by si želali "ostrejšie " prevedenie, ale zaobchádzaním v nevestinci. Zatoichi sa snaží zachrániť dcéru zavraždeného priateľa, dej poskytuje viacero motívov, niekedy dramaturgicky neladia vážne scény s odľahčenými. Našťastie si séria stále udržuje svoj nadpriemer. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi ani nechce věřit, že už je to sedm let, co jsem naposledy koukal na Zatoichiho. Tenkrát jsem skončil u devátého dílu a z nějakého důvodu se už k sérii nevrátil. Desátý díl o Zatoichiho pomstě za vraždu jeho starého masérského mistra a záchraně jeho dcery z bordelu byl v pohodě. Jednoduchý přímočarý děj a hodně násilí :-) ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Desátý díl ZATOICHI funguje dobře v meditativních polohách, kdy trávíme čas se slepým masérem a těšíme se z jeho radostí jako jsou studené saké, sluneční paprsky či rýžové dobroty a ovárek s wasabi. V akčních scénách už se ale tolik radosti najít nedá a je to spíše vršení scén, kdy se mistr Ichi jednou ožene mečem a padne pět pohunků. Choreografie je tentokrát spíše slabší a smrti kupících se lotrů se dá jen stěží věřit. Přitom zápletka je znamenitá a zasloužila by si silnou katarzi. Tak zas příště. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na sérii o Zatoichim celkem průměr. To co dělá tyhle filmy něčím pozoruhodné rozhodně nejsou zápletky, ale ústřední postava. Konkrétně pak vtipné scény a akční scény. Zatoichiho pomsta sice chvílemi vtipná je, ale takových momentů bohužel moc není a akční scény jsou vysloveně průměrné. Nejlepší scény jsou ta s vyplazováním jazyka a pak jak klasicky slepec zase povodí švidnlíře při házení kostek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Desiaty film o Zatoičim má vlažnejšie tempo, ale v detailoch je to opäť skvelé. Zatoiči si síce dáva načas s oslobodením dcéry svojho práve umrelého učiteľa, ale dokáže popri tom "spasiť" jednu zblúdilú ovečku, čo sa vždy počíta :) Záverečný masaker už nie je taký podarený, hlavne vďaka pohybujúcej a trasúcej sa kamery. Hodnotenie: 75% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama