Reklama

Reklama

Zatôichi umi o wataru

  • Japonsko 座頭市海を渡る (více)

Recenze (9)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je yakuza karikaturou, pomalu až parodií na yakuzu. Na druhou stranu, je zde cca 12. žena, co Zatoičiho bezhlavě uhání, a poprvé je tam cítit silná chemie, a co mě dostalo, dokonce oboustranná... Film má přes menší intenzitu masakru a slabý děj velmi příjemnou atmosféru a docela nápaditou kameru... Katsu začíná být opravdu skvělý herec. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sedm samurajů, V pravé poledne a Je třeba zabít Sekala v osmdesátiminutovém Zatoichim. Charismatu slepého maséra navíc propadne už kdovíkolikátá krasavice, rodící se vztah však skončí u společného koupání. Chtěl jsem dát "jen" čtyřku, ale finále nemá chybu...Ichi vypadá psychicky unaveně a má téměř namále. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný ZATOICHI ... a tím myslím opravdu hodně "průůůměrnýýý" ... Jedna dějová linka, jeden úvodní souboj na začátek, jeden menší souboj uprostřed filmu, pak vše spěje k tradičnímu konci - finálnímu masakru. Herci tentokrát nepodávají výrazné výkony, záporáci jsou takoví "málo záporní" ... Jen Katsu opět jako herec exceluje. Film neobsahuje ani příliš humoru, ani nějaké nápadité scény, chvílemi mírně zavání nudou. Je to pořád dobrý ZATOICHI, ale jako by trpěl nedostatkem nápadů a inovací ... Choreografie soubojů je lepší než oproti několika předchozím dílům, škoda, že akce je poměrně málo ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z těch hodně vydařených filmů o Zatoichim. Ani ne tak kvůli akci, ale kvůli silnému scénáři. Oproti jiným dílům zde není tolik prostoru věnováno vedlejším postavám a o to více je pracováno s tou hlavní. A to je dobře, protože Shintaro Katsu to herecky ustojí. Dějově je film jedním z nejponuřejších a nejsmutnějších. Zatoichi je na všechno sám a když vysvětluje, proč si nikoho nemůže pustit k tělu, je to jedna z nejdojemnějších scén celé série. K tomu se nakonec rozhodne pomoci lidem, kteří ho jej zneužívají, jsou zbabělí a neocení ho, prostě protože je jediný kdo může. Klasický komiksový motiv osamělého hrdiny v samurajském podání. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama