Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

SeBig 

všechny recenze uživatele

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tobin Bell jako Jigsaw byl opět výborný a v sérii SAW absolutně nenahraditelný. Dle mého názoru, asi druhý nejlepší díl série. Kromě opět vychytaných pastí, mě i moc bavila ta lékařská část filmu. Dal bych snad i plný počet hvězd, protože zatím je to u mě horor roku 2023, ale kvůli pár nelogičnostem musím 1 hvězdu ubrat. PS: Kromě Bella jsem ještě zapomněl pochválit herečku Synnøve Macody Lund, která jako vždy na 1*. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Sérii Saw mám hodně rád, zejména v první dekádě tohoto století, v době jejího největšího hypu, jsem ji doslova žral. S odstupem času musím říct, že mě to trochu pustilo a mám už radši jiné věci, ale pořád mě to baví, takže se nestydím označit Saw za svou srdcovku. Na desátý přírůstek jsem byl zvědavý, ale hrozil jsem se dvouhodinové stopáže – po zhlédnutí mohu konstatovat, že s délkou filmu nemám žádný problém a v rámci narativu je opodstatněná. Saw X předchozí dění nijak nerozvíjí, naopak se pořádně zaměřuje na Johna Kramera – představuje nám ho do větší hloubky, podrobně rozpitvává jeho psychologický profil a dokonce nám v plné parádě předvede i jeho lidskost a zranitelnost. V první části se děj nikam nežene, dává si na čas, aby vybudoval silné podhoubí pro pozdější dění. Jde samozřejmě o Saw film, takže se to v určitý moment zlomí a je nám v nahuštěném sledu nabídnuto to, co všichni od této série očekáváme a vyžadujeme – a nutno podotknout, že některé pasti jsou extrémně intenzivní, takže po krvi a řezničině lačnící diváci si nepochybně přijdou na své. Jednu konkrétní past, zaměřující se na mozek (vzpomněl jsem si u toho na legendární scénu z Hannibala), bych postavil na úroveň toho nejlepšího, co kdy série vyplodila – několik opravdu extrémně intenzivních minut, které mi slušně pocuchaly nervy. Fanoušci série musí být zákonitě spokojeni, tohle snad ani lépe dopadnout nemohlo. Pokud by mělo jít o poslední díl s Tobinem Bellem, tak jde o vydařenou labutí píseň. BTW: Ze všech deseti kousků skládačky považuji jediné Jigsaw za sranec, což je u takto plodné série zázrak. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Legendární série kterou jsem miloval a na všech dílech byl v kině je zpět v plné síle. Glorifikovat psychopata, kterého jste v předchozích dílech mohli maximálně chápat ale rozhodně ne milovat je silný kafe i na mě teda, ale změnit styl z jedné místnosti plné pastí a příběh Johna Kramera ještě trochu víc polidštit asi chápu. Celou dobu jsem byl na svých průměrných 3*, ale jakmile John vyšle svoji finální paštiku na světlo s ikonickou hudbou, tak jsem se spokojeně tetelil a debilně úchylně se usmíval, stejně jako když si ta hnusná šlapka uřízla nohu a rozpadla se do všech stran, jako balíček blbě roztržených miňonek. Na seznamu kvalitních dílu hodně vzadu za nedostižnou jedničkou, pětkou a šestkou, ale i tak, po tolika dílech, příbězích a odnožích pekelně ostrá zábava a pro milovníky série naprostá spokojenost. U mě vždycky na čtyřku vystřelí finální twist a dokonalá znělka, kterou považuju za to nejlepší, co kdy pro jakýkoliv horor vzniklo. Dead Silence, Saw a Insidious....Wan si vždycky uměl vybírat skladatele. V rámci série v lepší polovině. Kramer je zpět, připravte pekáče. 70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že autoři splnili to, co slíbili. Stylem i kvalitou se zkrátka vrátili k nejúspěšnějším komerčním časům série. Fandové značky navíc dostanou nějaké to cameo, pár pomrknutí a nenáročný divák toužící po co největším humusu bude jakž takž spokojený. Pro ostatní se však stále jedná o prázdnou přehlídku humusáren, kterou trochu zachraňuje alespoň charisma Tobina Bella. Kvalitní horor tu samozřejmě nemá smysl hledat, na druhou stranu, po pištivém teroru Chrise Rocka budu spokojenost cílového publika chápat. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • John Kramer (Tobin Bell) používá ve filmu Gmail účet. To ale není možné, neboť se film odehrává v roce 2001 a Google zpřístupnil Google Mail až v roce 2004. (Leopard105)
  • Jedná se o dosud nejdelší minutáž filmu této série. (PenguinTom)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama