Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání s Kostkou (The Cube), záplatka je velice podobná. Mám ovšem pro podobné typy filmů slabost, takže vždy ocením trochu jiné uchopení tématu, čehož se mi v případě Méandre rozhodně dostalo. Bylo to napínavé, skličující, intenzivně klaustrofobické, skvěle natočené a závěr sice může někomu nesednout, já ovšem nemám výhrad. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace na Kostku, od které jsem nečekala vůbec nic a dostala jsem dost slušnou hororovou podívanou, která strčí do kapsy i letošní Conjuring, nového Wana (překvapivě) i Saw (nepřekvapivě). V závěru se sice až moc filozofovalo, ale jinak nemám téměř co vytknout. Jo a nic pro klaustrofobiky. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky lepšie ako Kocka 2, možno tak na úrovni Kocky 0. Technicky slušne spracované, herecky keďže šlo o one woman show, tak ako sa dalo, ale obsahovo neviem neviem. Mali sme to brať ako SPOILER "technoidný očistec"? SPOILER END ak áno, tak potom chýbalo viac odpovedí, ako len tá záverečná. Ale inak svieža skoro-re-inkarnácia Cube. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lisa (Gaia Weiss) je fešná ženská(to se jí nedá upřít), která se dostala do nezáviděníhodné situace. A tak prostě leze, leze, leze(sem tam nějaká většinou opakující se past) a jak si tak leze tak zjišťuju, že mě taky leze ale ten film a to na nervy. WTF ? Spousta otázek, ale odpověz si sám. Čekal jsem něco víc než jen cestu za očistou své duše. Jedna věc se tomu ale upřít nedá. Pro klaustrofobiky tohle musí být tím pravým hororem u jehož sledování se budou cítit fakt hodně špatně. Pokud to vůbec dokoukají. A ve finále jim vlastně bude úplně jedno jak to dopadlo. Hlavně že už je Lisa venku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Suprová žánrovka a čerstvý vítr do francouzských hororových plachet. Nic jsem od toho vlastně nečekala a ono to většinou bývá nejlepší. Inspirace je sice znát ze starších známých kousků, ale hororové pasti tu jsou dosti nápadité, originální a dokázalo mě to chvílemi napnout jako kšandy. Palec nahoru rozhodně za mix žánrů, který já vždycky ráda uvítám. Meander je hodně slušná jízda, která téměř nemá hluchá místa a v podstatě od páté minuty se jede na plné obrátky až do konce. Za mě fakt pochvala. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama