Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká královská hororová podívaná to rozhodně není, ale pár kvalitních momentů určitě nabízí. Škoda, že jsem se do komentáře nevrhnul vzápětí po projekci, protože teď už mi toho v hlavě (kromě vysvlečené Madeline Zimy a nesmírně půvabné Danielly Alonso) nic moc nezůstalo. Je to dané mimo jiné tím, že se o postavách opět prakticky nic nedozvíme a samotná motivace sběratele je také nejasná. Přesto tvůrci dokáží zaměstnat divákovy smysly, mrazivá atmosféra a intenzivní očekávání tahají spolu se slušnými herci dílko k lehkému hororovému nadprůměru. Jenže nelogičnosti se postupně kupí (jak dlouho to tam musel vyšinutý chlápek připravovat; jak to, že se postavám daří neustále se navzájem míjet; jak to, že psychopat jednou nečekaného hosta slyší, jindy ne.. atp.) a tvůrci doplácejí na to, že jejich hranice mezi výborným nápadem a bezchybnou realizací je nesmírně tenká. Třeba nekompromisní francouzské Inside nebo britské Eden Lake na mě zapůsobily o mnoho víc. PS: Natahovaná finále (a vesměs negativní dovětky) mi vadí už delší dobu.. Místy promarněná šance, ale jinak dobré.. takže za tři!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už od základu je to tak strašně stupidní, že tomu prostě víc jak 3* dát nemůžu, i když se jedná o docela drsnou a ze začátku napínavou podívanou, jenomže pod tou drsnou slupkou plnou krve, utrpení, zašívání úst, vymlacování zubu dlátem a kuchání lidí, to je tak uboze stupidní a hloupý, že jsem něco takovýho už dlouho neviděl, je to absolutní výsměch logice a to podotýkám, že mě obvykle nějakej nedostaktek logiky rozhodně netíží, ale když musim koukat, jak hlavní řezník jednou slyší vrzání parket a podruhý ho nechá v klidu i rozmlácení okna nebo vytrhávání prken, tak se musim smát a to nejsou jen tyhle dílčí věci, kterých je ke konci bohužel čim dál tim víc, ale on i celej příběh je založenej na úplně nesmyslný zápletce a provedení, nevim, jak někdo může vymyslet takovou kravinu, dneska může v Americe pracovat asi fakt každej jako scénárista, i retardovaná opice s dvojitým průstřelem hlavy by to vymyslela líp. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako s Martyrs. Zvrácená jateční slavnost, ve které nic netuším o postavách, a proto s nimi nijak nesoucítím. V tomhle případě to byl evidentně účel, ale i tak jsem se neubránil nudě. Ne proto, že by se mi film hnusil, ale prostě proto, že vcelku brzy se mi ta záplava sofistikovaných pastí zajedla. To se pak začnete rýpat v logice děje i chování hrdinů a film prohrává. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)

Reklama

Reklama