Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Solidní námět, solidní zpracování, ale vcelku zmatené, téměř nic neodhalující vyšumění do ztracena... Jako by celá zápletka, pointa, vše okolo postrádalo nějaké úderné, logické vyústění... Jako by samy tvůrci tápali a nevěděli si s koncem rady. Škoda. Protože napětím a zajímavými obraty film překypuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedna uzavřená místnost. 4 účastníci, nebo chcete-li kandidáti experimentu pro výzkum lidské psychiky a ovládání mysli a spousta záludných otázek, jejichž odpovědi nezná skoro nikdo To, že se v tomto projektu vedeném šíleným vědcem Peterem Stormarem, nebude jen vyplňovat úvodní testovací formulář s množstvím otázek, je jasné hned poté, co je jedna z účastnic střelena do hlavy. A to je teprve začátek solidní a napínavé psycho jízdy s neodhadnutelným koncem. S každou další špatně zodpovězenou otázkou zemře další účastník. Zajímavé a neotřelé téma nelze jednoznačně žánrově zařadit a má ode všeho trochu. Jeho síla spočívá ve výborném hereckém obsazení a také v manipulaci s divákovým přesvědčením s následným až šokujícím vyústěním, které si neustále klade otázku, zda je něco takového možné v reálném životě. To, co se děje v uzavřené místnosti, je velmi zajímavé, a asi by se nikdo nechtěl dostat do podobné bezvýchodné situace a být v kůži kandidátů, kteří pro pár dolarů nevěděli, do čeho jdou a jak to s nimi dopadne. Ve filmu zní působivá hudba Briana Tylera a režisér Jonathan Liebesman umožnil divákovi se v tom velmi dobře orientovat. Jednoznačně zajímavý film. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Fůůha..Ani moc nevím,co o tomhle filmu říct..Je to dost zvláštní , vůbec mi to kostku nepřipomínalo..Sice byli lidé pouze v jedné budově,ovšem kostka byla známá svými 1000000 místnostmi , tohle byl obyčejný barák..Nebýt toho jak na začátku filmu zemřela tá slečna,tak bych ani neřekla že je to nějak brutální ap. čekala jsem od tohoto filmu určitě mnohem více..Napětí,drama,krev tam rozhodně nenajdete..Točí se to neustále kolem otázek o Američanech .. Film jsem dokoukala do konce ale víc bych se na něj rozhodně nepodívala.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Liebesman totiž pojal svůj film poněkud komorněji a na diváka se nesnaží zapůsobit brutalitou, ale spíše zaútočit na jeho psychiku. Do jisté míry se mu možná skutečně povedlo, protože více než hodinový pohled na bílou místnost je už sám o sobě lehce depresivní, jenž děj sám o sobě nabídne spoustu hluchých a především nudných pasáží, které se nevýslovně táhnou až začnou některé jedince zcela jistě uspávat. I já sám jsem měl chuť několikrát dvd vytáhnout a pustit si raději něco jiného. Což o to herecké obsazení vypadá zajímavě, jenže když jim nedáte dostatek prostoru, aby se jejich přednosti mohli rozvinout naplno, tak je vám houby platné, že se tu objevilo hned několik známých tváří. Mimo jiné i Clea DuVall, která se tu však moc neohřála. Tvůrcům však nelze upřít, že se jim místy skutečně podařilo vytvořit docela zajímavou atmosféru, která několikrát doopravdy vygradovala ve velkém stylu. Jenže pořád se tyto momenty střídali s docela velkou dávkou nudy, která mě doopravdy občas doslova ubíjela. 5/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Clea udělala to nejlepší, co mohla, když si hned na začátku tohohle shitu nechala provětrat mozek kulkou. A Chloë, ta by tu práci měla jednoznačně dostat, protože přihlížet takový kokotině až do samýho závěru, to opravdu vyžaduje těžce pokřivený charakter. A ostatní herci? No divím se, že je neodstřelili už při castingu. Všechny filmy uvedené v podobných jsou vydařenější, než tohle. FUUUU ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama