Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Krychle časově předchází dílu prvnímu. Pro jeho sledování však není příliš důležité první (dříve natočený) díl vidět, jedná se o samostatný příběh. Trochu temná a notně bizarní nízkorozpočtová sci-fi oddechovka. Přehnaně zkarikovaná postava hlavního zlouna film spíše než thrilleru přiblížila jakési absurdní grotesce, trochu mi přicházel na mysli Kafka, trochu Gilliamův Brazil, trochu Jeunetovy Delicatessen. Ale divákova latentně sadistická touha po krvi je ukojena několika vytříbeně brutálními pastmi, připomínajícímí ze všeho nejvíc legendární (a mou oblíbenou) sérii Saw, a proto zaokrouhluju nahoru. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Po vynikajúcej jednotke a dobrej dvojke som sa tešil, že sa konečne dozviem odpovede. Nestalo sa. Dostali sme sa síce konečne aj mimo kocku, ale asi v nejakej forme komédie. Bol to úplne zbytočný diel, ktorý vôbec nič dôležité neprezradil. Síce sa opäť objavili pasce a farebnosť miestností, no vyzeralo to, akoby to bol starší film, než bola dvojka. Škoda. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celý film se natáčel jen na malém prostoru a stačilo pár místností, takže mohlo jít více peněz na speciální triky a efekty. Ty se musím říct celkem povedly a oproti dvojce je vidět velké zlepšení. Jenže na jedničku to opět nemá. Nechci říct, že by tam snad byly mnohem lepší, ale je jasně vidět opětovné kopírování některých scén nebo nápadů. Co se týká charakteristiky a chování postav, bylo to lepší než ve dvojce, ale svého velkého oblíbence až na Erica jsem nenašel. Děj se odehrával spíše v ovládací místnosti než v pohybu postav, což samozřejmě není na škodu, ale tím se trochu vytratila atmosféra a spád jedničky. Jediná větší blbost se mi jevila ta scéna se supervojákem – jinak, když přišel na scénu šílený Jax a jeho dva kumpáni, objevily se znenadání i slušné hlášky. Takže to bylo určitě plus. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Natočením tretieho pokračovania "Kocky" vznikla ďalšia filmová séria. Smelo tvrdím, že je to tá najzaujímavejšia a rozhodne najoriginálnejšia horrorová séria z kanadskej produkcie. Nemá to už tak silnú atmosféru ako prvý diel. "Cube Zero" dáva predovšetkým možnosť viacej porozumieť fungovaniu podivného experimentu, v podobe monotvárnych miestnotí so smrteľnými pascami. Neprezrádza však zbytočne veľa a stále si uchováva svoju bizarnú tajomnosť. Mimochodom, veríte v Boha? *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Je to voda!" Ne, nebyla to voda. Báječné entrée s postupným rozkladem bez využití počítačů - prostě krvavý rozpad na cucky. Nic si nepamatující oběti se znovu ocitají v důmyslném vězení, z něhož sice cesta vede, ale skrze rozličné pasti není vůbec jednoduchá. Kostka 0 částečně vysvětluje to, co bylo v prvním filmu tajemstvím, ale vůbec to nevadí, jelikož příběh je dostatečně napínavý. Nechybí samozřejmě neúspěšné pokusy projít překážkou, kdy v jedné cele čeká masožravý virus (Cabin Fever 2002) a v jiné vás to roztrhá na kusy. Eric Wynn, jeden z pracovníků kontrolního centra, je nebezpečně zvědavý, za což je třeba nést následky. Po letech jsem opět spokojen a hodnocení ponechávám. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama