Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1943 - a Němci ještě stále vyhrávají válku. Být bojový pilot a k tomu Afroameričan, který má kromě válečných problémů ještě starosti s předsudky a rasismem, není žádný med. V alabamské Tuskegee šikovní rekruti tmavé pleti bojují nejen proti nepříteli, ale také o uznání bigotních nadřízených, kteří nevěří, že černoši mají dostatek kuráže a inteligence na to, aby se mohli stát bojovými piloty. Černí chlapci ze stíhací letky 332 přesto vytrvale trénují a překonávají nespočetné překážky, aby dokázali, že jsou silnější, rychlejší, houževnatější a lepší letci než většina bílých pilotů, a mohli vzlétnout proti nepříteli. V hlavních rolích válečného dramatu z produkce HBO, které bylo natočeno podle skutečných událostí, hrají Laurence Fishburne, Allen Payne, Malcolm-Jamal Warner ad. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se zahraje na tu nejcitovější strunu. Nestalo se a jsem za to rád. Příběh není zbytečně utahaný, o rasových předsudcích toho také hodně napoví. Jen některé proslovy byly dle mého názoru až příliš. Bojové scény slabé, doplněné dokumentárními záběry, za celý film zahlédnete pouze jeden bombardér. Ale televizní film si těžko může dovolit lepší výbavu. Jedna věc mi nejde do hlavy - je to s tím torpédoborcem pravda? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na to, o jak důležité téma se jedná, by si tenhle film zasloužil větší rozpočet, než jedna epizoda Akt X (Dobře no, rozpočet byl 8,5 milion dolarů a je to na televizní film docela slušná částka) Ale stejně: filmaři měli k dispozici všeho všudy 3 Mustangy, a když potřebovali trochu zaplnit letiště, tak k tomu použili 2D papírové makety! Když dojde na letecký souboj, tak se jedná o záběry vypůjčené ze starších filmů, což opravdu bije do očí. Je to škoda, ve filmu jich je jen několik, tak mohly představovat určitý vrchol. Ale je to naopak, a možná by bylo lépe, kdyby se vystříhaly, protože značně sráží celkový dojem. Pokaždé, když šli piloti do akce, tak šel film do kopru, tak špatně jsou letecké scény natočené. O to víc člověk musí oceňovat třeba Memphis Belle. Jinak co se týče samotného tématu filmu, tedy první černošské lety, tak je film bohužel dost strašlivě nenápaditý, nevýrazný a schematicky natočený. Postavy jsou neuvěřitelně ploché: zlý bělošský velitel, který černochama pohrdá, ale nakonec uzná, že teda jako jsou schopni létat...černoši, kteří jsou ponižováni, ale přesto bráni zemi, která o ně nestojí... nudnější režii si neumím představit. Škoda. ()

Reklama

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Vojnový film ukazujúci že aj černošskí piloti vedeli lietať a dokonca sa im darilo. Bieli Američania tomu nemohli uveriť a ako to býva rasová diskriminácia bola aj v armáde.Všetci im neverili a urážali, ale oni išli za svojim cieľom. Pekná vojnová dráma na ktorej vidieť malý rozpočeť ale ktorá je pútavo natočená. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Letci z Tuskegee v sobě skrývají příběh, který jsem chtěl vidět už hodně dlouhou dobu. A v porovnání s nedávno viděným Red Tails musím říct, že tenhle film, ačkoliv je televizní, to s kvalitou vyhrál na celé čáře. Vlastně je to naprosto poctivá filmařina, která je místy až moc poctivá. Příběh se drží reality nejlépe, jak to jde a jsou situace, kdy film docela nudí. Na druhou stranu letecké souboje nemají chybu a je vidět, že i herci si v rámci tohodle filmu dali hodně záležet. Tři hvězdy za poctivost a upřímnost. Víc ani ťuk. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet podľa skutočnej udalosti, ktorý by si určite zaslúžil bohatší rozpočet, pôsobilo to na mňa až príliš "televízne". Páčilo sa mi, že vzhľadom na ošemetnosť témy snímok nezabŕdol do lacného rasizmu, patetizmu alebo účelovosti. Vzdušné súboje boli fajn, len ich bolo málo a boli dosť odbité, čiže pre diváka boli menej atraktívne. Na druhú stranu ale chápem prečo tomu bolo tak, ale to by sme už opäť boli pri tom rozpočte... Na príjemný oddych a relax stačí. 65/100 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • Nahrávka potápějící se lodi, na kterou koukají vojáci, se objevila i v seriálu Letka černých ovcí (od r. 1976). Navíc je to japonská loď, a ne německá. (Cheeker)
  • Cuba Gooding Jr. (Billy Roberts) si zahrál i ve filmu Red Tails (2010), který vypráví příběh o stejné jednotce letců. (ČSFD)

Reklama

Reklama