Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme už tento príbeh videli, že.....Množstvo hereckých es vo filme, ktorý je tak na úrovni horníka, ale keď to spriemerujeme, tak sa dostávame k pomerne vysokým kartám. New York tomu môže vždy iba napomôcť a deje sa tak i tentokrát. Popravde sa Stav milosti trochu vlečie, neprináša nič nové, ale záverečná tretina je už veľmi napínavá a obohacuje žáner o vyriaďovanie si vecí medzi najbližšou rodinou tak, ako sme zvyknutí medzi gangami. Pri rozhovore Taliana s Harrisom je napätie skutočne na krájanie a pozdvihuje zrazu film z priemeru do vyššieho levelu. Herci vedeli, prečo tieto úlohy zobrali. Romantická linka zase pridáva do deja akýsi nadhľad Wrightovej, ktorý je v podstate jediným správnym postojom k udalostiam v Hell´s Kitchen. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65%. Průměr. Takových filmů už bylo hodně (Volavka, Krycí jméno Donnie Brasco) a všechny tyto byly kvalitnější. Penna mám hodně rád, ale tady ho Oldman přhrál o několik tříd. Děj je docela jednoduchý a proto dvouhodinová stopáž je na tento film moc, občas se to hodně táhlo. Každopádně závěrečná přestřelka je hodně efektní až přehnaná. Škoda mohlo to být o dost lepší. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalu dekádu před revolučním Matrixem přišel nenápadný režisér Phil Joanou, a v závěru svého ambiciózního snímku s bravurním hereckým osazenstvem a neopakovatelnou atmosférou předvedl jednu z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl. Scéna trvá asi pět minut a je kompletně zpomalená, takže je plná dechberoucích záběrů na rozstřelované části těla, nábojnic odlétávajících z komor zbraní a průstřelů nábytku. A je to lepší než cokoliv s bouchačkama z eposu bratrů Wachowských! Film Stav milosti ale není akčním snímkem, je to spíš taková poctivá gangsterka, ve které nechybí rozzlobení Irové a nenasytní Italové, kteří spolu v amerických ulicích bojují o nadvládu nad zkaženým, zatraceným městem. Tomuto kousku hollywoodské produkce jsem dal přednost před klasikou Francouzská spojka. Neviděl jsem ani jeden ze snímků, a jelikož běžely oba současně na dvou rozdílných TV stanicích, rozhodl jsem se nakonec pro modernější odnož Krimi / Drama / Thrilleru. Nemohu stoprocetně posoudit, ale myslím, že jsem udělal dobře (koneckonců staré klasiky s Genem Hackmanem se na televizi určitě ještě dočkám). Za zmínku nade všechny stojí bombastický Gary Oldman, jehož postava nasraného kriminálníka mě dostala... Sean Penn se nijak extra nepřetáhl, ale naproti tomu podává svůj standardní, tj. velmi dobrý a uvěřitelný herecký výkon. Ed Harris mne svou brutálností - kterou mu předepsal scénář - také překvapil, a roztomilá Robin Wright Penn je nahatá vážně k sežrání... Story nedělá ostudu podobným mafiánským drsným filmům, všechno má grády, koule, vtip a 134 minut uteklo jako nic. BTW na plakátu vypadá Sean Penn skoro jako Mel Gibson :-). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama