Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Absolútne nepodarené, akoby niekto zoškrabal z podlahy strižne Scorseseho Goodfellas vystavačný materiál (tuná pre zmenu s Gottiho monológom). Vrcholom mala byť zrejme poprava pred Sparks Steak Housom, keď Gotti prevzal moc, ktorá je natočená tak amatérsky, až hrůza (skúste si predstaviť, že by tú scénu točil Michael Mann, alebo De Palma - asi by vošla do histórie). Hociaký dokument o Gottim na všemožných history channeloch má väčšiu šťavu. Travoltov vysnívaný projekt, teraz asi jeho nočná mora. Z hereckého hľadiska to síce nie je žiadny koncert, ale stále na slušnej úrovni, problém je s celkovou koncepciou filmu, ktorá je v slepej uličke, scenár povrchný a odfláknutý, celé vám to pripadá ako nejaký televízny projekt regionálnej stanice. A je viac než isté, že Kevin Connolly si najbližšie roky v Hollywoode ani len neškrtne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmy s námetom historiek o americkom podsvetí a mafií môžem od doby príbehov s Edwardom G. Robinsonom. Na film som sa vyložene tešil, pretože John Travolta je aj u mňa ideálnym predstaviteľom klasického bossa. A navyše v podaní Pavla Trávníčka v dabingu, čo viac si priať? To sedí ako zadok na šerbli. Samotný príbeh sprevádza hlas Johna Gottiho, čo pripomína gangsterky podľa Raymonda Chandlera alebo Dashiella Hammetta, klasika románu americkej tvrdej školy. Glosovaniu deja hlavnou postavou nechýba humor a diváka všeobecne informuje o udalostiach, ktoré pre komplexnosť nemôžu byť uvedené na plátne. Proste gangsterka ako má byť a keď ide o rekonštrukciu života skutočnej osoby, možno len chváliť. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Spoustě filmů ubližuje dlouhá stopáž, ale v případě Gotti je to naopak. Odvyprávět mafiánský film a obzvlášť podle skutečnosti, musí mít aspoň tři hodiny, protože tu nemůže jít jen o příběh hlavní postavy, ale člověk si musí vytvořit vztah i s těmi ostatními. V jednu chvíli se mezi Gottiho životními etapami skákalo tak rychle, mnohokrát ani nevěděl o kom se baví a koho se chce zbavit. Vzhledem k množství mafiánských filmů, které jsem viděl, musím konstatovat, že tento patří mezi to horší a ani slušný výkon Johna Travolty a Spencera Lofranca to nezachránilo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Gotti mi nezarezonoval najmä čo sa hereckého obsadenia týka. A hoci sa tu John Travolta na reálneho "teflonového dona" vlastne aj trochu podobá, rola mafiánskeho bossa mu nesedela a rádoby tvrďácke pózy či grimasy, ktoré tu strúha tomu tiež moc neprospeli. Predstaviteľ Gottiho syna Spencer Lofranco je presvedčivý ešte menej než Travolta a postavu mladého búrliváka, majúceho našliapnuté k životu v otcových šľapajách mu zožerie asi málokto. U mňa bolo problémom aj to, že tento primárne gangsterský film sa viac sústredil na Gottiho rodinné peripetie než na jeho kriminálnu činnosť a to ustavičné preskakovanie príbehu medzi tromi epochami mafiánovho života na mňa občas pôsobilo mätúco. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak se zase všichni uklidníme. Tak zlý to určitě není. Jde v podstatě o klasickej životopisnej film, co ničím nepřekvapí a kterých jsou desítky. Natočenej je kompetentně a po stránce výpravy je přibližně na úrovni gangsterky Sejmout zabijáka s Rayem Stevensonem. Travolta je jako Gotti velmi dobrej a solidně hraje i Stacy Keach jako jeho mentor. Co nicméně filmu vyloženě chybí, jsou dobový hity. Nevím, jestli to byl záměr nebo nebyly prachy, ale pořádnej stylovej hudební podkres složenej z nějakejch známejch fláků, by tomu filmu dodal větší drajv. Jinak pokud se tahle gangsterka něčímk trošku liší, pak pohledem na Gottiho. Ten je tu neprosto na férovku líčenej jako skvělej a čestnej chlápek, co pomáhá důchodkyním a zabíjí jen gangstery. Gotti si určitě zasloužil nějakej velkej film ve stylu Mafiánů nebo Kasína, což se nestalo. Na druhou stranu, tahle verze s Travoltou nenudí a solidně odsýpá. Pokud si tedy někdo pustí tuhle verzi Gottiho, tu s Assantem z roku 96 a Nejvyššího bosse s Chazem Palminterim, bude o mafii v New Yorku vědět všechno, co kdy potřeboval. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Ella Bleu Travolta je dcerou Johna Travolty i ve skutečném životě. (PanZahadnyCZ)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama