Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James Cagney jako drsňák, který se z bezvýznamného zabijáka vypracuje na prominentního gangstera. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Gangsterky jsou filmy, které nevyhledávám a které mě zpravidla nebaví, bez ohledu na to, jestli je natočili před sto lety nebo včera. Tahle má oproti těm ostatním tu výhodu, že má přidanou hodnotu. Není to soutěž v tom, který z prominentních herců vypadá jako věrohodnější italský přistěhovalec, ani maraton pro kostyméry a vižásty, na jehož konci je zlatá soška pro toho, kdo to vymyslí víc retro. Tohle je historický exkurz. A tak to pro mě i zůstalo. Podivila jsem se, že femme fatale bylo pouhých dvacet let, a můžu jít dál. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Archaičtější a vůbec celkově neohrabanější Malý Cézar si mě paradoxně získal víc; obě gangsterské klasiky stojí a padají s hercem v hlavní roli, obě reflektují tehdejší žhavě současnou hospodářskou krizi, obě sympaticky ukazují gaunery jako jednoduché gaunery bez přidané psychologické omáčky, ale pokrytecké moralizování Veřejného nepřítele, když všichni víme, že tyhle filmy vznikaly a vznikají pro lechtivý pocit identifikace s charismatickým psychopatem, je mi ze srdce protivné, v mateřských stescích, jaký je to synáček v jádru hodný chlapec svedený špatnou společností, přece jen cítím zárodky pozdějšího stejně protivného žánrového romantizování, samotný příběh je triviální a řemeslné zpracování tak zručné, až je vlastně nudné. S mírným přihlédnutím k historickým zásluhám rovné ***. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Staré filmy majú niečo do seba ! A to aj staré gangsterky! Nepochybne sa tento subžáner vyvíja stále k lepšiemu, ale aj zo súčasného pohľadu sa dajú pozerať bez donútenia a bez neustáleho prižmurovania očí (na rozdiel od napríklad dobového sci-fi). Tu musím opäť (ako som už neraz...) vyzdvihnúť herecké výkony starej hollywoodskej školy. James Cagney nie je len roztomilý tanečník stepujúci v Yankee Doodle Dany, ale tu som zistil, ževie hrať aj poriadnu sviňu... Vtedy sa asi tak hrať MUSELO, inak tam človek nemal čo hľadať... Verejný nepriateľ z môjho pohľadu nemal obrovské filmové ambície, čo veľmi sympaticky vyústilo do minimalistického diela, no o to silnejšieho obvinenia amerických mafiánkov 30-tych rokov... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film to není špatnej. Srozumitelnej z jednoznačným dějem. Možná, že o rok starší Scarface je promakanější, ale zase tohle má větší drajv a rozhodně nehrozí nuda. Jedinej důvod proč nedám 4* je ten, že Cagney je mi hrozně nesympatickej jako herec a tam kde Muni táhl Scarface, Cagney selhává jinak slušná gangsterka.65% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice se k sobě výborně hodila - nehezká, nesympatická, protivná platinová pipka, Jean Harlow, a nesympatický gangster James Cagney. Strašně se to vleklo a většinu času, hlavně zezačátku, a na konci mě to dost nudilo. Bylo tam jen pár zajímavých scén - předvečer prohibice nebo následné odčerpávání whisky, ale jinak nic moc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Postava Toma Powerse je založena na skutečném příběhu gangstera Deana O'Banniona. (Monco)
  • Podle hollywoodských legend zašli tvůrci v některých scénách tak daleko, že použili ostré náboje. (Epistemolog)
  • Tehdy bývalý manžel Mae Clarke (Kitty) miloval scénu s grapefruitem v jejím obličeji natolik, že si kupoval lístky do kina jen na tento krátký úryvek. (Martensson35)

Reklama

Reklama