Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se tohoto snímku bál, jelikož poslední film, který měl základ ve skutečném příběhu, mě značně nudil. Donnie Brasco však vyvrátil veškeré mé obavy a po celou dobu jsem zaujatě sledoval obrazovku a pln napětí očekával, jak vše dopadne. Samotný děj je zajímavý, dobře ztvárněný a dekorovaný fenomenálním Al Pacinem, který si postupem času získaval mé sympatie víc a víc, přesvědčivým Johnnym Deppem a typickým Michaelem Madsenem, jemuž role bezcitných tvrďáků či gangsterů dokonale sedí. Posledních několik minut bylo poměrně dost emotivních (zejména pak poslední scéna s Leftym), na čemž se ve velké míře podepsala i podmanivá hudba. Příjemné překvapení. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem se naposledy hlásil k FBI, tak mne nepřijali pro mou příliš vysokou inteligenci, ale maskovali to tím, že chlapi s rodinou nejsou ideálními adepty. Patrně proto si můj selský rozum dovoluje pochybovat o tom, že nejvhodnějším agentem pro infiltraci mafiánského gangu je ženatý týpek se třemi malými dětmi. Navíc mě nebaví sledovat ty nejkrutější mafiány, kterak si vysvětlují pravidla hry, vraždí se a vzájemně si dávají hubany na tváře. Jediným důvodem, proč mne to nakonec celkem bavilo, byla skutečnost, že Al, Johnny i Michael měli své světlé chvilky a až na to vyloženě otravné "Musíš mi věřit!" jim ta hra na gangstery docela šla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale když u toho člověk napoprvé usne, asi to není zrovna špička ve svém odvětví…Docela jsem se na tento film těšil, hlavně kvůli hvězdnému hereckému obsazení, ale popravdě tu byla spousta pasáží, u kterých jsem se neskutečně nudil, protože se vlekly jako prase… jasně, pointa byla solidní, herecké výkony hlavního dua Al Pacino, Johnny Depp jakbysmet, občas to bylo i docela drsné – ovšem stejně tak tu byli i momenty, které se mi moc nelíbili a nudil jsem se u nich. Bez scén s rodinou (obou hrdinů) bych se klidně i obešel - jasně dopad byl neoddiskutovatelný – raději jsem sledoval akční pasáže a bitky – nebo popravy… ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Celkově nemám moc pozitivní pocit. Jako gangsterka mně to přišlo moc slabý a jako psychologický drama zase moc jednoduchý. Pamatuju si, že před pár lety jsem na HBO viděl film s podobným příběhem, ale v černoškým ghettu. To se mně zdálo o dost lepší. Nepamatuju si ale název, tak pokud si někdo vzpomene, může mě napsat. Díky ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Skutečný Joseph D. Pistone prohlásil, že když byl v utajení, neviděl svou rodinu i dva roky. (Dr Lizal)
  • Ve skutečnosti FBI zatkla ​​Leftyho ještě předtím, než dojel na místo setkání, když pro něj Sonny Black nechal „poslat“, aby ho popravil. Lefty byl odsouzen za spiknutí, vraždy, vydírání, distribuci a kontrolu nebezpečných látek a provozování nelegálního hazardu. Byl odsouzen na dvacet let vězení, ale v roce 1992 byl předčasně propuštěn, když mu bylo diagnostikováno poslední stádium rakoviny plic. Zemřel v roce 1994. Sonny Black byl zavražděn a jeho tělo se o rok později objevilo na ostrově Staten. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama