Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 1

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (259)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já vůl na to vůbec čumím :o) Scenář, který by dokázal usmolit i šimpanz po lobotomii a v poslední třetině smrtící dávka klišé, kterou těžko rozchodí i otrlý divák, pro kterého je sledování béčkové produkce denní chleba. První polovina, kdy si expedice jen tak plave po řece a příběh se vine především v konverzační rovině, se dá ještě s jistou dávkou tolerance přežít. Ale s nástupem anakondy, zhruba 40 minut před koncem, přichází na scénu Mr. Klišé a závěrečná noční sekvence - střetnutí s hady a zúčtování s padouchem - je vrcholem scenáristické demence a nevkusu a urážkou každého aspoň trochu myslícího diváka. Peněz na triky bylo málo a tak se tu digitální anokonda mihne všehovšudy asi čtyřikrát, vždycky na zlomek sekundy (a vlastně chce se říci - díky bohu!). Ještěže veskrze podprůměrní herci ze sebe třesou přemoudřelé a objevné hlášky typu "Tady může být sežráno všechno. To je džungle.", nebo "Jestli to má vchod, musí to mít i východ.", jinak by ani nebylo čemu se zasmát. Nejstrašnější na celé věci ale je fakt, že se tahle filmová břečka při nákladech 20 milonů a celosvětových tržbách 64 milionů v pohodě zaplatila. Případné zájemce o tento výtvor skutečně varuji, a pokud bez té přerostlé užovky opravdu nemůžete být, kupte si raději gumového hada a cákejte si s ním ve vaně. To bude určitě mnohem zábavnější... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak jsme již zvyklí u většiny filmových pokračování, i zde došlo k totálnímu selhání všeho a všech, kteří se na snímku podíleli. Ne že by bylo o co se opřít (první Anakonda příliš neoslnila), ale přeci jenom jsme to přežili. Tohle dobrodružství, pokud to tedy lze dobrodružstvím nazvat, nás zavádí do tropického klimatu bornejské džungle, kam si přijela expediční výprava rádoby vědců pro pár květních lístků ojedinělé orchideje - rostliny věčného mládí. Bohužel si zrovna na Borneu, tisíce km od svého rodiště (taky nechápete, co dělají anakondy v Indonésii??) dalo sraz několik obřích hadů... mám nemilý pocit, že jediné, co se aspoň malinko povedlo, byla výletní bárka, kterou nechali scénáristé kompletně rozšlehat ve vodopádu... škoda že přitom nezdechnul i celý tým dobrodruhů, protože větší tragédy neseženete ani o půl pátý ráno v rohu zakouřený diskárny... nevýrazní, bezcharakterní, alibističtí a nevěřím jim ani slovo, natož to, že jsou na výpravě za revolučním objevem... no a když se to jmenuje Anakonda, čekáte asi nějaké hady, že??... no tak to si počkáte, protože první polovina dvouhodinové zbytečnosti vám přiblíží pravděpodobně celou místní faunu i flóru, avšak první had se (v delším záběru) objeví až po padesáti minutách stopáže... a pokud nemáte sešitou pusu režnou nití nebo nejste-li Steve Wonder, budete se řezat smíchy - zdejší anakondy jsou neskutečně slabé, zapíchnete je obyčejným zavírákem, vypadají jako přerostlé gumové či nafukovací žížaly... obvykle jsou zvířecí monstra téměř nezničitelná a platí na ně až vagón trhaviny, tady anakondy skoro chcípou, když slyší ty bezduché dialogy.. .vzhledem k výdělkům nás ale určitě čeká třetí díl, nejspíš s názvem Anakonda vs Mechakonda...20 miliónů dolarů(rozpočet)/71 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film "Anakonda" ktorý bol natočený v roku 1997 a hlavnú úlohu v ňom stvárnila herečka Jennifer Lynn Lopez je v rámci snímkov o vraždiacích plazoch nadpriemerná záležitosť. Oficiálne pokračovanie z roku 2004 "Anakonda: Honba za krvavou orchideou" je na tom o trocha horšie. Znížil sa rozpočet, zmenil sa režisér a chýba aj sexi J.Lo. Ale i napriek tomu to bolo celkom fajn. Americká vedecká expedícia za kvetmi vzácnej liečivej orchideie na Borneo, ktorú skoplikovalo niekoľko obrovských ľudožravých hadov ma nesklamala. ** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Anakunda 1 niesla v slusnom hororovom duchu, dvojka uz bohuzial nie. Jednak prec je reziser Luis Llosa /Specialista/ a prec je bohuzial aj Jon Voight a Jennifer Lopez. Matt Marsden bol dobry zaporak. Celkovo to vsak uz neberiem, skor dementna zlatanina s jednou digitalnou priserkou, ktorej sa mam asi bat, neviem - nez poriadny horor. 10 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zaujatého hodnocení.Řemeslně dobře natočené béčko jako řemen, s výbornou výpravou a dobrým hereckým obsazením, které ve všech ohledech převyšuje prkenou jedničku.Little prostě tyhle filmy umí, celou stopáž se dobře vyhejbá tupejm dialogům a nenechá postavy jednat imbecilně, což mu vydrží skoro až do konce, tam už těch kokotin přibejvá geometrickou řadou a film si jen tak tak udržel 3*.Ovšem jinak je to spíš překvapení, efekty sou na rozpočet hodně dobrý, mohlo bejt víc akce teda, ale Dwajt si tady hraje na Čelisti a snaží se budovat spíš napětí.Celkově je to rutinně odmakaný animal horor, který si 27% rozhodně nezaslouží, najdou se tady daleko větší sračky, které mají i o 20% víc.Už jenom tu kameru musim ocenit, škoda toho zabitého finále, ale při sobotním večeru sem se nenudil.49%.Jelikož sem ale filmovej maniak (masochista) nerad nechávám série nedokončené.....už se "moc těšim" na Dejvida Hajzlhofa :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Výprava jela na Borneo, ale anakondy žijí v Jižní Americe. (Mr.Hudson)
  • Gail Stern (Sali Richardson-Whitfield) přijela na začátku filmu vozem německé značky Mercedes Benz 450SEL vyráběným v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama