Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady jsem byl trošku vystrašený, ale ne tak moc. Tenhle film měl velice děsivou atmosféru, takovou až z ní leze mráz po zádech, bez ní to není horor jak se patří. Taky musím poznamenat na opravdu ale opravdu vynikající a strašidelnou hudbu. Klavírní a obzvláště varhaní je opravdu děsivá, strašně pomohla filmu k dokonalosti. Ale největší dokonalostí filmu jsou herecké výkony. Vincent Price, jakožto "herec hororu a dramatu" mě opět strašně moc potěšil. Sice v Jámě a kyvadlu byl o něco lepší, pořád je to kapacita. Většina scén byla hororová, sem tam se objevila dramatičtější a napínavá. K efektům bych je dodal bouřku. Já, jakožto neznalec hororu musím říct, že to byl kvalitní horor, ale nejlepší je Jáma a kyvadlo. 77% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Povedený černobílý detektivní filmeček s prvky hororu. Trochu něco na způsob Agathy Christie.Několik lidí je uvězněno ve starém domě,ono to spíš připomíná takovou menší pevnost. No, uvidíme jak se s tím poperou. Kdo komu usiluje o život a opravdu tam straší, nebo je to jen výplod lidského strachu? Nakonec vše dobře dopadne. Zlo je potrestáno a to dost nezvyklým způsobem, rozpuštěním v kyselině. Slepé paní správcové jsem se lekla.Uuááá! A kostlivec - loutka taky dobrý. " Nejdřív si přijdou pro mě a pak si přijdou pro vás ." Pro mě tedy určitě!! ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra zprvu slibuje pěkný stařičký horrůrek, kde se sázelo ještě na hrůzu a strach, než na litry krve. Bohužel po chvíli se nálepka "horror" odlepí a pod ní zůstane jen strašidelná, nikoli děsivá detektivní zápletka plná intrik. Jisté scény sice vyvolávají úlek, ale více se tu člověk nasměje. Slabší béčko, které neurazí, ale člověk si připadá, že skončilo příliš brzy a obsahem bylo poněkud strohé. 45% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený starší hororový kousek s příchutí krimi. Již samotný úvod dokáže diváka přitáhnout k zajímavému příběhu, kde tajemný milionář nabízí pozvaným hostům za přečkání noci v domě opředeným hrůznými legendami velkou sumu peněz. Hosty si samozřejmě vybral tak, aby potřeba peněz byla silnější než jejich vlastní strach. Provedení samotného fimu je zdařilé a spolu s vynikajícími hereckými výkony tvoří příjemnou podívanou. Dějové zvraty spolu s výborně budovanou atmosférou působí dost silně a navíc vše ještě vylepšují zdařilé duchařské efekty, u kterých se divák zajisté nejednou lekne. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Tu vidieť krásne čaro už nostalgických starých poctivých amerických skôr krimi-horororv 60 rokov. Aj keď tu nešlo o prevratné efekty či hrôzostrašnú horor show, je tu cítiť istá, nazval by som to korektnosť voči žánru a spôsobu akým je film decentne servírovaný. Mohlo pôsobiť nudne pre niekoho ale s nadhľadom divákovho oka sa tu dá príjemne pobaviť :) 2,5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie trvalo 14 dní, od 3. do 16. septembra 1958. (beso74)
  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)
  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama