Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vykradači hrobek otevřou kryptu, kde se skrývá vlčí muž, a to se jim stane osudným. Vlkodlak však netouží po nesmrtelnosti a věčném hladu, proto vyhledá doktora Frankensteina, který by mu mohl pomoci. Po příchodu na hrad zjistí, že doktor je mrtev a jediný kdo na hradě žije je jeho monstrum. Nesmiřitelný boj dvou rivalů začíná. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaka nestretáva Frankenstein, ale Frankensteinove monštrum, aby ste sa nenechali oklamať názvom. A je to solídny crossover, ktorý sa mohol stať tuctovým zameniteľným béčkom v katalógu Universalu, ale prekvapivo prináša zaujímavé filozofické otázky a nečakaný koniec. Avšak určite už nejde o prvotriednu kvalitu ako pri Whaleových dielach, štúdiové prostredie cítiť až priveľmi a atmosféra mohla byť rozhodne temnejšia a intenzívnejšia. Napriek tomu ide o príjemné prekvapenie. 70% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to tak skvělé! Lepší, než původní The Wolf Man. Kdyby to zůstalo v té mysteriózní rovině v Cardiffu, tvůrci by udělali mnohem líp. Od okamžiku, kdy se začne hrát se jménem Frankenstein, to jde totálně do kopru. To, že hrál zrovna v tomto filmu Monstrum Bela Lugosi, je vzhledem k předchozímu Frankenstein filmu logické a správné. Vždyť je to Ygor! Ale nechápu, proč tedy nemluví? Proč to tvůrci vystřihli? Proč tam není zmínka, že je slepý? Díky tomu, co z toho nakonec zbylo a díky tomu, že ve většině scén hraje monstrum stejně dablér, je to fakt nešťastně zahrané. A ten konec, to je fakt stupidita...aneb jak ukončit film během dvou vteřin kdykoliv se vám zamane. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to vydařené dílko kombinující dva velikány své doby - Frankensteina a Vlčího muže. Určitě příjemná, pro někoho třeba i nostalgická podívaná se sympatickým Lonem Chaneym Jr. v hlavní roli vlkodlaka a Belou Lugosim, opět namaskovaného až k nepoznání v roli Frankensteinova monstra. Škoda jen, že závěr je stejný jako vždy - hrady prostě padají. Ale bavil jsem se. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v předchozím universalovském filmu o vlkodlakovi, i tady je tím nejlepším výkon Lona Caneyho. Jeho lidská stránka plná emocí je lepší než neohrabané Lugosiho monstrum i než jeho vlastní výkon ve vlkodlačí masce. Film už jen recykluje nápady z předchozích filmů, a zdaleka nedosahuje jejich kvalit. I tak je to stále celkem příjemně nostalgická záležitost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pro celý film je příznačná hned úvodní scéna na hřbitově. Atmosférická, skvěle natočená a nepochopitelně končící v tom nejlepším. A tak je to s celým snímkem. Neskutečně špatný Lugosi v roli Frankensteinova monstra je opravdu k pláči. Škodolibě tedy potěší, že se na plátně moc neohřeje. Ještě že v jednatřicátém roli monstra v původním Frankensteinovi nedostal. To by rázem byla světová kinematografie chudší o jednu zásadní klasiku. O topornosti Ilony Massey se raději ani zmiňovat nebudu. Zůstává nám tak jen Chaney mladší, který je opět naprosto přesvědčivý a má hodně prostoru. Především díky němu tedy setkání dvou klasických monster stříbrného plátna funguje. Škoda však, že úvodní pasáž v Cardiffu je se svou dokonalostí poněkud osamocená. Je totiž zbytečně shozena cestou do Vasárie a následným čistě béčkovým děním. Ze začátku je tedy sice našlápnuto na jedno z vůbec nejpovedenějších pokračování série, kterému se mohlo dostat uznání i jinde než pouze u fanoušků, ovšem jak jsem psal na začátku - nic není dotaženo a zůstalo jen u nákroku k perfektnímu filmu. Došlápnutí se nekoná. Bohužel. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Když byl dialog, který Monstrum vedlo s Lawrencem Talbotem vymazán, zmizely i zmínky o tom, že je monstrum slepé (důvodem byla operace na konci filmu Frankensteinův duch). Lugosiho náměsíčná chůze se stala stereotypem pro Frankensteinovo monstrum. (liquido26)
  • První snímek Frankensteinovské série, kde se nevyskytuje žádný Dr. Frankenstein. Lawrence Talbot po něm sice pátrá, ale nesetkává se s ním. Nachází pouze jeho dceru, baronku Elsu Frankensteinovou. (liquido26)
  • Existuje několik fotek, které ukazují vynechané scény (např. rozhovor mezi monstrem a Talbotem v zamrzlých katakombách, kdy se Talbot a diváci dozvídají, že je monstrum slepé). To bylo potvrzeno několika zdroji, včetně scénáristy Curta Siodmaka. V 80. letech bylo podniknuto rozsáhlé pátrání v trezorech společnosti Universal, ale nesestříhanou verzi tohoto snímku se nepovedlo najít. (liquido26)

Reklama

Reklama