Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem se naposledy hlásil k FBI, tak mne nepřijali pro mou příliš vysokou inteligenci, ale maskovali to tím, že chlapi s rodinou nejsou ideálními adepty. Patrně proto si můj selský rozum dovoluje pochybovat o tom, že nejvhodnějším agentem pro infiltraci mafiánského gangu je ženatý týpek se třemi malými dětmi. Navíc mě nebaví sledovat ty nejkrutější mafiány, kterak si vysvětlují pravidla hry, vraždí se a vzájemně si dávají hubany na tváře. Jediným důvodem, proč mne to nakonec celkem bavilo, byla skutečnost, že Al, Johnny i Michael měli své světlé chvilky a až na to vyloženě otravné "Musíš mi věřit!" jim ta hra na gangstery docela šla. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opravdu poctivá gangsterka, chce se mi říct, "ze staré školy". Nicméně ačkoliv má Al Pacina, Johnnyho Deppa a Michaela Madsena, ačkoliv má dobrý příběh a plno dalších důležitých atributů, tak jí něco málo k dokonalosti chybí. Každopádně ztvárnění toho, jak je práce v utajení obtížná, jak ze člověka doslova vysává život a jak je ve výsledku nevděčná a častokrát takřka zbytečná, je opravdu dokonalé. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Super. Skvělý scénář, parádní herecké výkony hlavní dvojice (Pacino je král, Depp důstojný následník trůnu), k dokonalosti chybí snad jen preciznější a nápaditější režie. Jasně, je laciné (a klišé) zmínit jméno Scorseseho či De Palmy, ale zrovna Scorsese by z Donnieho Brasca nejspíše vydoloval dokonalý diamant a plněhvězdičkový zážitek. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Celkově nemám moc pozitivní pocit. Jako gangsterka mně to přišlo moc slabý a jako psychologický drama zase moc jednoduchý. Pamatuju si, že před pár lety jsem na HBO viděl film s podobným příběhem, ale v černoškým ghettu. To se mně zdálo o dost lepší. Nepamatuju si ale název, tak pokud si někdo vzpomene, může mě napsat. Díky ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Al Pacino přestal kouřit krátce předtím, než začalo natáčení, a tak ve filmu kouřil bylinné cigarety. Režisér Mike Newell řekl, že strašně smrděly. (Dr Lizal)
  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama