Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších teen komedií! V tomhle filmu je krásně použitá ta americká nafoukanost, s níž naši hrdinové vstupují do každého evropského zapadákova, natěšeně loví evropské holky a holdují alkoholu, který je zde povolen již od 18 let. Nejvíce mě v tomto směru pobavil krátký výlet do Bratislavy, která byla znázorněna jako zašpiněná díra plná plorozpadlých činžáků, v níž jste s necelými dvěma dolary nejbohatším občanem státu- to opravdu nemělo chybu. Ale vůbec celý scénář je tak úžasně bláznivý a nápaditý, že jsem se rád nechal unést a zúčastnit se toho nejskvělejšího výletu, jaký kdy Američané ve staré dobré Evropě pořádali.. Jen mě teď trochu mrzí, že nefandím Manchesteru United, jejich fanklub je fakt super! 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Evropa je veliká jako Eastwood Mall. Můžeme jít odtamtud do Berlína pěšky." Americké představy o zemi zvané Evropa mě vždycky bavily, takže cesta pěškobusem z Londýna do Berlína mi zavoněla zábavou. Proto jsem se Scottovou partou popařil s cholerickými ultras Manchesteru United, v Paříži jsem se zúčastnil ninja souboje s robotem, napapal jsem se zelených koláčků v Amsterdamu, za 1,83 USD jsme si královsky užili v jedinečném squatu zvaném Bratislava, potkal jsem nadšeného dětského obdivovatele Hitlera v Berlíně a o zvolení nového papežem bych snad raději pomlčel. A žádný sex nebyl. Určitě nebyl. Protože mi z hlavy vypadlo to záchranné heslo. Jak to jen bylo? Fuggaenkdechicebolsen nebo snad Fluggen-kliggin-kien? To je jedno, protože když budu na tuto cestu pozván ještě jednou, tak si čas najdu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// +ukázkové obsazení, Miroslav Táborský, Vinnie Jones, Kristin Kreuk, Jessica Bohrs včestně hlavní čtveřice, velmi chytlavá titulní píseň, velká nadsázka, moře vtipů, všechny scénky mají šťávu a jsou sami o sobě zábavné, různorodá prostředí, střih, herecké výkony, zobrazené Slovensko, film se nebojí ukázat detaily :-) -některá hluchá místa, škoda že ten frantík se prokec (ten v Bratislavě), u Holandska jsem se smál nejmíň, jo a koho tam hrál Matt Damon? No a naši bratři možná nepochopili, že se jedná o nadsázku/// Nádherný a zábavný film jako žádný jiný. Když tam byla scénka s Papežem, tak jsem slítnul ze židle a to celkem hustě. Velmi se mi líbili jednotlivé romance mezi postavami, ta mezi sourozenci nemá chybu. Jak to jen říct: Prostě jedna z nejlepších Teen komedií, navíc naším krajům velmi blízká. Dám si to ještě párkrát./// Celkem 91%/// PS: Jsem zvědav na reakce otce, který pochází zo Slovenska !!! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

"Hansi! Grubere!" Napoprvé teenagerovský komediální standard, ale napodruhé už jsem se smál takřka v jednom kuse (a místy opravdu hodně). Je to samozřejmě jen další bezduchá oddechová pitomost pro mladé, jakých bychom našli desítky, ale tahle věc občas hýří skoro až geniálními nápady a scénami, které jsou tak ujeté (Bratislava rulez), dekadentní (S/M salón) a přitom sebeuvědomělé, že jim zkrátka nelze odolat. 70 % ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi je stejne ten kontrast - na Slovensku je spina, hnus, lidi tam zijou jak zvirata X milovana Mieke bydli v panelaku v Nemecku, ktery je ale ve skutecnosti toceny kousek od toho hroooozneho Slovenska - v Praze na Andelu... Kdybych to skatulkovani v prubehu celeho filmu nebrala jako nadsazku, hned by to putovalo do kolonky odpad :) Scotty doesn't know! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Kapela, která hraje písničku "Scotty Doesn´t Know", ji také sama napsala a nazpívala pro soundtrack. (HappySmile)
  • Auto, ktoré príde k hlavným hrdinom, keď sedia na schodoch na bratislavskom sídlisku, je Škoda Forman Praktik. (Odpocivadlo)
  • Filmovat se začalo 5. května a natáčení probíhalo až do července roku 2003 v České republice, ale také ve Francii. (Stocki)

Reklama

Reklama