Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi spis 3 než 4, ale budu hodný, protože jsem to dokoukal a skoro ani neusnul. Má to nápad, fajn herce a zajímavou zápletku, ale pointu bych si dokázal představit i lepší. A jinak to, ze ho najdou podle jména udaneho pro registraci zbraně (kterou pak vraždil), když jinak je super opatrný, to je proste blbost, resp scenatistova lenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na Sedm to sice nedosahuje, ale jenom o kousek. Chybí především trochu temnější atmosféra, nicméně jinak má Solace všechno, co od mysteriózního thrilleru očekávám plus něco navíc v podobě vytříbených konverzací. Písnička s obětmi nedobrovolné eutanázie je sice trošku ohraná, nicméně charakter a schopnosti kriminalisty a vlastně i vraha tady působí svěže a nadpřirozený prvek přirozeně. Velikánským plusem je samozřejmě obsazení, kterému vládne dle očekávání Hopkins, jemuž zdatně sekundují Morgan, Farrell a především Abbie Comish. Ta mě bavila. Poyartův předešlý film na mě dojem neudělal, ale tohle se mu povedlo. 90% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si nemůžu vybavit nějakou scénu, která by se mi alespoň lehce vryla pod kůži. Anthony Hopkins a pak dlouho nic a nikdo. Sic hraje poslední roky pořád stejně, ještě pořád dokáže zastavit krev v žilách publika. Jenže to je asi tak všechno. Shodnu se s některými ostatními. Po zhruba hodince to začne nepříjemně drhnout, scénáristé se utrhnou ze řetězu a ta solidně budovaná atmosféra se začíná rozplývat. Finále je už jen o čekání na.. no, na konec. Pořádně zabořit do sedačky se nám nepodaří, ač je to řemeslně docela slušné. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Básník by řekl: "Dobře obsazená blbost." Pravda je, že Hopkins, Farrell a Dean Morgan by měla být skoro sázka na jistotu. Ovšem, když někdo chce profláklý scénář a přiblbý konec. Tak holt má příblblý konec a profláklý scénář. Solace si hraje celou dobu na ultra temný, drsný a geniální thriller. Ve výsledku se z něj vyklube obyčejná a předvídatelná bizardnost. Hopkins má nadání předvídat. Vraždy mají stejný podpis a tak jako bývalý talisman FBI pro řešení těch největších případů je Hopkins znovu povolán, aby našel vraha. A tak film funguje na principu jedné epizody Akt X (nebo Supernatural, chcete-li). Zklamání pak přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že vaše tušení je správné a celé to velké finále jde do kopru. Dlouho jsem neviděl, že by mě film svým koncem tak moc naštval. Závěr je totiž tak neskutečně pitomý, že ať už by byl celý film napínavý jako prvních dvacet minut, tak stejně to bude celý promarněný film. Herci ať hrajou sebelíp, hraje sebelepší hudba, tak stejně si film hraje na to, co ve skutečnosti není ani zdaleka. Škoda, začátek byl vážně slibný. (40 %) ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama