Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nabušený námět, který musel na papíře vypadat skvěle (což zdůvodňuje hvězdné obsazení), a taky ještě v půli filmu drží diváka v příjemným napětí, se v závěrečné třetině začne drolit v rozbředlou scénáristickou kaši (asi se tři pisálkové nedokázali domluvit), až to začne být celý k smíchu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavou zápletku se jedná o druholigový mysteriózní snímek, ve kterém ač to tak zpočátku nevypadá se odehraje souboj mezi Farrellem a Hopkinsem. Proč tohle píšu. Že ve filmu hraje Farrell divák 2/3 vůbec netuší. Hopkinsova postava je oslovena zda nepomohla s pátráním po sériovém vrahovi, takže nám to malinko může upomínat na práci přesčas Hannibala Lectera pro FBI. Dokror John Clancy ovšem narozdíl od něj nejí lidi. Dvojice detektivů skoro nemohla být hůře obsazená, ale budiž. Diváka stejně zajímá jak moc budou šlapat na paty hlavnímu zlosinovi. Sedm se určitě nekoná a postupem času film spíše uvadá. Je to trošku škoda, protože zcela určitě šlo tuhle zajímavou zápletku natočit lépe. 55% ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V podstate to zvládli na pomerne dobrej úrovni. Jediné, čo ma tam iritovalo a posobilo zbytočne lacno, boli tie podivné zábery vízií, ktoré asi mali dodávať na umeleckom dojme, ale na koniec vyzneli úplne opačne až gýčovito. Pri takomto hereckom obsadení už divák očakáva určitú kvalitu a takéto zbytočnosti skutočne nie sú nutné. Pán režisér by sa mal naučiť, že menej je niekedy viac. Bonus- interiéry nádhera! ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Trošičku neobvyklý Thriller pro starší publikum, který ukazuje hloubku Johnova podvědomí. "Zabíjím nemocné, aby nemuseli trpět ukrutnými bolestmi, než s nimi zemřou". Zvláštní motiv "vraha", který je chytrý a má jasný cíl. Chtělo by to více snímků s podobnou tématikou zaměřenou na psychiku hlavní postavy, ale i těch vedlejších. Jednoduše řečeno je to elegantní Thrillerové béčko, které má silné momenty, ale slabší scénář. 60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní téma trpí enormním režisérovým exhibicionismem.  1)  36letý Afonso Poyart se očividně rozhodl, že film bude sloužit jemu, místo aby on sloužil filmu. A tak sledujeme, co se honí v hlavě lékaře Clancyho. Asi to nebylo pořád, ale můj subjektivní dojem byl, že film nezobrazoval nic jiného. I rádoby akční okamžiky prospívaly více režisérově egu, než divákově potěšení. Alespoň pokud jde o mne._____ 2)  78letý Anthony Hopkins (lékař Clancy, hlavní postava) odvedl svůj standardní výkon. 39letý Colin Farrell v malé nicméně důležité roli vraha je stále sexy._____ 3)  Podobnost se snímkem Sedm je patrná v atmosféře a tvůrci o ni, zdá se, usilovali. Režisér Sedmi David Fincher se záměrem udělat volné pokračování nesouhlasil a tak nakonec vznikl samostatný film. Sedmi jsem dal 3*, kolik mám dát Solace?_____  4)  Až přijde můj čas, velmi bych ocenil službu, kterou ve filmu poskytuje Colin Farrell. Umožnila by mi totiž to die with some dignity. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)
  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama