Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a fantastické obsazení. Myšlenka originální, ale scénář nedotažený. Režisér očividně laciný, jeho rádoby moderní přístupy nesedí k ponuré a mysteriózní nátuře příběhu. Dostat to tak do pracek Fincher nebo Fukunaga. I tak se na to dívá poměrně příjemně a Hopkins je jako vždy výborný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrý, nie však mimoriadnou kvalitou disponujúci mysteriózny thriller, v ktorom prvé husle nehrá nik iný, ako Anthony. Keď si odmyslím pár neuveriteľných náhod, ktoré si mnohí z divákov, vrátane tvorcov samotného snímku bez problémov obhája (veď bol predsa "médium"), tak ide o solídny nápad zobrazujúci súboj dvoch mimoriadne nadaných ľudí. Mrzí ma, že sa nevyužil potenciál filmu, ktorý postráda veškerú záhadnosť okolo vrážd, pričom sa sústredí len na samotný príbeh, lebo na druhej strane musím uznať, že nápad okolo milosrdného vraha je po dlhej dobe veľmi lákavým prvkom, ktorý priláka množstvo "čumilov", prepadávajúcich slepému nadšeniu. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

4+ Hopkins vs. Farrell, dokonalé. Tak pokud čtu opět jepičí komenty degenerovaných jednostraně zaměřených uživatelů, tak mne vlastně procenta filmu ani nemohou překvapit. Pokud v něm totiž dotyční hledají Millenium Falcon a souboje světelných mečů, tak je pochopitelné, že jim film, ve kterém se musí zapojit hlava a hlavně to co je uvnitř ( né není to gel na vlasy ), pravděpodobně nemohl moc vyhovovat. On žánr mysteriózní, bude asi trošku odlišný, od běžného bezduchého bušení do skrvaveného záporáka s proporcemi lidoopa. Člověk by měl čekat asi o malinko víc. Já byl spokojený skoro úplně a i když má film svoje mouchy, tak lze říct toto. V porovnání se zástupem neoriginálně nudných béček, kterých je v současnosti nadbytek, jsem měl tady zase jednou pocit, že koukám na fakt vydařenou věc. Originalita, napětí, obsazení, zápletka, překvapení, finále. Co chcete víc psát? Film co má koule a bude bavit a nenudí. Pokud jste ovšem po lobotomii, tak to asi není nic pro vás. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Wannabe Se7en thriller. Vezmite Se7en, odmyslite si Finchera, dobré herecké výkony, temnú atmosféru, brutalitu, pridajte videoklipový vizuál a asi tak nejako vyzerá Solace. Zo začiatku ešte ako tak zaujímavý thriller, no s každou pribúdajúcou minútou čoraz nudnejší videoklip bez zmyslu. Solace sa síce snaží, ale až tak veľmi, že tu nakoniec nič nefunguje. Chce byť temným krimi thrillerom, ale zároveň aj cool, modernou videoklipovou jazdou plnou kamerových prestrihov, hudby a záberov pri ktorých lietajú spomalené guľky ako v Matrixe, no spolu to zákonite nemôže fungovať. Prvá hodina je iba rutiná kriminálka, bez akejkoľvek atmosféry, nebodaj napätia alebo aspoň jednej scény, ktorá by sa divákovi dostala pod kožu, zneistila ho alebo znepokojila. Síce nijako zaujímavá, ale aspoň neškodná a znesiteľná, hlavne vďaka charizmatického Anthonymi Hopkinsovi. No s príchodom Colina Farrella v nejakej šesťdesiatej minúte, ktorý prehráva viac ako by bolo žiaduce, sa to celé rúca ako domček z karát a zo Solace sa stáva absolútne mimózny scenáristicky guláš, v ktorom sa to s tou „mystery“ zložkou začne preháňať do takej miery, že to v závere už pôsobí pomaly ako fantasy. Nejaký ten peniaz síce na filme vidieť je, inak je však Solace značne podpriemernou mysterióznou kriminálkou, ktorá vyzerá skôr ako videoklip z MTV než by mala akúkoľvek atmosféru alebo aspoň kúsok napätia a v ktorej sa to nakoniec s tým „mystériom“ preháňa až to je na smiech. Nebyť tu ten Hopkins a Farrell, tak po tom snáď ani pes neštekne. CELKOVO: 2* (4/10) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To nelze srovnávat snad s žádným filmem, alespoň já to nehodlám dělat. Mysteriózna je tady opravdu hodně, možná víc, než by bylo nutné, ale i tak jsem si to vychutnala skoro do konce, který už mi moc nesednul. Ale A. Hopkins, D. Morgan a C. Farrel tomu dali tu správnou šťávu, která do tohoto žánru patří. Agentka se snažila seč mohla, ale přece jen Abbie bych do této role neobsadila. Nicméně má to grády, je to svojské a já dám tudíž čtvereček. Mít takové schopnosti není žádná výhra, vůbec jsem to klukům nezáviděla. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama