Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dosti rozporuplný mysteriózní thriller – drama. Příběhově to zas tak špatné není a líbila se mi samotná tvůrčí myšlenka, jen to provedení místy dost pokulhávalo. Našla se tu celá řada velmi slušných momentů, atmosféra taky nebyla nejhorší – stejně tak herecké výkony ústřední čtveřice. Bohužel je tu i dost slabých a zdlouhavých pasáží, které mě tolik nebavily. Po trikové stránce se ale tvůrci docela vytáhli – ty zpomalené pasáže a pohledy do minulosti – přítomnosti (super). Já bych osobně klidně ještě více přitvrdil, leč nestalo se. Jako ztrátu času to však určitě nevidím! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to opravdu vypadá na thriller ve stylu Se7en, aby se to v poslední třetině zvrhlo v těžko popsatelnou mystiku. To by mě až zas tak nevadilo, kdyby tím celý příběh právě to mystiku a tajemno ztratil. Ono už pak vlastně není co odhalovat, a tak sledujeme "jen" zajímavý souboj paranormálních myslí ústřední dvojky. Herecky tomu nemůžu nic vytknout. Je to příjemný film, který si klade i sem tam nějakou složitější otázku, ale málo na ni odpovídá. Zklamaný rozhodně nejsem, ale vytěžit se z toho dalo víc. O pokračování Se7en bych ale nehovořil ani omylem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Myslbek by se jistě zaradoval z toho, jak byl film sochán. Ovšem velikým myslitelům tenhle film vystavuje rovnou stopku. Pokud tedy rádi racionální stravu, protentokrát to nechte raději na filmu, co vám naservíruje. Nebude toho málo, zkuste hltat Hopkinse, zajímavě koncipované dialogy, posléze vás určitě příběh zaujme a vtáhne. Sešlo se zde totiž nebývale luxusní obsazení. Začnu Abbie Cornish, jejíž luxusní kůzlátka uvězněná v halence vydatně mečí, mečí na Jeffrey Deana Morgana, jejího kolegu agenta, který raději obětuje vlastní život po zjištění, že jim z jejich zajetí nepomohl, po hodině filmu bude zastávat těžkou fachu Colin Farrell, ten ale raději vraždí churavějící lidi. Ale největším tahákem i tahounem je charismatický Anthony Hopkins v roli geniálního psychotronika. To jsou přesně role pro něj. Zřejmě díky jeho produkci i účasti se podařilo udělat z filmu "áčkovější" záležitost. Důležité je, že všichni hrají s chutí. A na výsledku je to znát. Režijně je film vypiplaný. Afonso Poyart se rozhodl vsadit na efektní režijní vedení, podpořené příjemnou vizuální stránkou. A rating R se postaral o delikátní nechutnosti, s nimiž se neplýtvá, určitě nepřesahují víc, než je nezbytně nutné. A naprosto delikátní jsou psychotronické vize, v nichž probleskuje blízká budoucnost. A bylo neméně zajímavé sledovat, jaký zvrat bude v osudech postav bezprostředně následovat. Poměrně odvážné bylo proti sobě postavit dva geniální psychotroniky, jedním je Hopkins, to je klaďas, tím druhým je sériový vrah Farrell, a čekat, kdo z nich bude mít navrch. Celé to graduje, čekáte, že kůzlata Abbie Cornish zamečí, ovšem kozy předvede jiná herečka, tak alespoň něco z té bio farmy zavítalo, nechybí několik úmrtí i erudovaný výklad záhad z úst toho nejpovolanějšího. Film určitě připomene i jiné dávné kousky z kategorie thriller, jenže zde sehrává významnou roli mystično, které příběh hází do jiného diváckého světla. Jedná se o působivý a zajímavý napínák. A pokud přemýšlíte až příliš racionálně, tenhle thriller můžete s klidem vynechat. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavou zápletku se jedná o druholigový mysteriózní snímek, ve kterém ač to tak zpočátku nevypadá se odehraje souboj mezi Farrellem a Hopkinsem. Proč tohle píšu. Že ve filmu hraje Farrell divák 2/3 vůbec netuší. Hopkinsova postava je oslovena zda nepomohla s pátráním po sériovém vrahovi, takže nám to malinko může upomínat na práci přesčas Hannibala Lectera pro FBI. Dokror John Clancy ovšem narozdíl od něj nejí lidi. Dvojice detektivů skoro nemohla být hůře obsazená, ale budiž. Diváka stejně zajímá jak moc budou šlapat na paty hlavnímu zlosinovi. Sedm se určitě nekoná a postupem času film spíše uvadá. Je to trošku škoda, protože zcela určitě šlo tuhle zajímavou zápletku natočit lépe. 55% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní téma trpí enormním režisérovým exhibicionismem.  1)  36letý Afonso Poyart se očividně rozhodl, že film bude sloužit jemu, místo aby on sloužil filmu. A tak sledujeme, co se honí v hlavě lékaře Clancyho. Asi to nebylo pořád, ale můj subjektivní dojem byl, že film nezobrazoval nic jiného. I rádoby akční okamžiky prospívaly více režisérově egu, než divákově potěšení. Alespoň pokud jde o mne._____ 2)  78letý Anthony Hopkins (lékař Clancy, hlavní postava) odvedl svůj standardní výkon. 39letý Colin Farrell v malé nicméně důležité roli vraha je stále sexy._____ 3)  Podobnost se snímkem Sedm je patrná v atmosféře a tvůrci o ni, zdá se, usilovali. Režisér Sedmi David Fincher se záměrem udělat volné pokračování nesouhlasil a tak nakonec vznikl samostatný film. Sedmi jsem dal 3*, kolik mám dát Solace?_____  4)  Až přijde můj čas, velmi bych ocenil službu, kterou ve filmu poskytuje Colin Farrell. Umožnila by mi totiž to die with some dignity. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama