Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by pod taktovkou iného scénaristu a režiséra atakoval najvyššie možné hodnotenie bohužiaľ pod vedením Poyarta ponúka priemerný zážitok. Úvod Vás síce celkom navnadí na mysteriózny thriller, ktorý by mohol ponúknuť mix Sedem a Next a chvíľami sa možno budete zahrávať s myšlienkou že za tým všetkým by mohol byť sám Anthony Hopkins čoby John Clancy, nakoniec (asi v čase pitvy chlapca) sa však dej zvrtne v niečo tak nesúrodé, že budete zvažovať, či ho nebude lepšie vypnúť. Je tam síce zaujímavo vložená myšlienka toho, či má niekto právo ukončiť trápenie nevyliečiteľne chorého človeka alebo nie (prečo som nenapísal radšj myšlienka eutanázie?) ale čo sa týka hereckých výkonov, deja a celkovej atmosféry filmu druhú časť filmu skôr pretrpíte. Jednu hviezdičku som pridal z úcty k Anthonymu Hopkinsovi, takže nakoniec 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou pozoruji jeden velký nešvar a to obsazování docela zvučných jmen do kriminálek napsaných podle druhořadých televizních scénářů.Solace měl být možná pokračováním pro mě neskutečně přeceňovaného blábolu 7even, možná je ve finále i trochu zábavnější, ale jinak je to jak celovečerní díl televizního seriálu.Hlavně předvídatelnost děje je opravdu ubíjející.Už mě nebaví vědět hodinu a půl do předu jak film dopadne a každou scénu si říct 30 vteřin předtím, než v ní má dojít k ''překvapivému'' zvratu.Např. ve scéně výslechu jsem okamžitě řekl, že dotyčný je buzerant a svou ženu nezabnil a řekl sem to o minutu dřív než Hopkins...na kterýho byl dlouhýýý záběr, který měl asi vybudovat napětí.Stejně jako vám po pár minutách dojde, SPOILER... že hledaný je jen lepší verze samotného Sira a tímhle je bohužel protkaný úplně celý film.Tudíž vám zbyde mírna zábavnost v podobě herců i když Hopkins už to sám neutáhne a dvd žabař v hlavní roli Morgan je už dávno synonymem pro béčkovou výprodejovost.Nečekoval jsem ani reklamy na film či upoutávky, ale pokud chtěli tvůrci hrát na tajemnou strunu kdo že to je vrah, obsazením Farrella se jim to určitě nepovedlo, jelikož je to stejný castingový fail jako Jeff Daniels v Blood Work, pokud ovšem šli do toho s tím, že ho prezentovali jako vraha od začátku, tak mu bohužel scénář nedovolí vůbec nic předvést a jeho vrah nemá žádné charisma.Jedna z mála věcí které člověk od Solace nečeká je důvod vrahova řádění, ale bohužel i to si po pár sřípkách řeknete nakonec dřív, než to nahlas vysloví sám velký Lecter.Na jeden večer to možná pobaví, ale ve finále je to tak hloupé, naivní a neskutečně předvídatelné, že se spíš po skončení s úsměvem na tváří dáte na psaní Hollywoodských scénářů, protože takovou naivní pohádku sesmolí každý kokot.50%. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka, nebo chcete-li hodina se dala prežít celkem v poklidu a ve zdraví. Bylo to napínavé, oba policisté se vzájemně slušně doplňovali a s Anthonym, který dokáže i z hovna uplést bič, jsem to dokonce já naivka viděl na čtyři hvězdy. Chyba lávky! Jakmile se totiž ve filmu objeví Colin, je všeho výše zmiňované pryč a tak už jen čeká bolestné čekání na konec, který mě po dnešním vydatném obědě rozhodně neuspokojil. Ve výsledku je Solace veskrze průměrná krimi a kdyby nebylo Hopkinse, šel bych možná ještě níž. S úcty k jeho filmovému mistrovstí to rozhodně neudělám. Možná až jindy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně příjemné překvapení, neboť na základě zdejšího hodnocení jsem čekal daleko více průměrnou podívanou. Ve finále jsem se však dočkal spíš lehce nadprůměrné záležitosti. Anthony Hopkins podobné role zvládá levou zadní a za pochvalu stojí rozhodně Colin Farrell v záporné roli. Snad je jen škoda, že dostal méně prostoru. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama