Reklama

Reklama

Alucarda, la hija de las tinieblas

  • USA Alucarda (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Démonická historka o posadnutí dvoch sestrier v kláštore. Nechýbajú v nej prejavy rúhania, nasledované exorcizmom, konfrontáciou viera verzus veda a ďalšími témami typickými pre daný druh príbehu. Celý dej sprevádza silná atmosféra snového charakteru, zreteľná najmä v impulzívnych scénach. (ancientone)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Představte si telenovelu, která se krom milostných propletenců zabývá i tématem exorcismu - řekněme, že tato "soapka" čítá okolo 150 dílů a nějaký fanoušek se rozhodne vystříhat všechnu vatu a ponechat jen to „zajímavé," co vznikne? No přeci Alucarda... Největším zlem v tomto případě nebyl Ďábel, ale scénář a slabší herecké výkony... Vše ostatní se sice drží v rovinách průměru, nicméně je zde hned celá řada věcí, které prostě nelze neocenit - děj a celkové vyvrcholení je nepředvídatelné a rovněž i příběh má něco do sebe (přinejmenším alespoň přehnaně nekopíruje slavného "Exorcistu"). Gore ani krev sice nečekejte (alespoň ne ve vyšší míře), ale pokud se Vám líbí brakové horory, tak Alucarda rozhodně stojí za zhlédnutí - už jen kvůli "epickému" konci s hořícími jeptiškami :) PS. Kupodivu je to lepší než snímek "The Nun" z minulého roku :D ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mne tieto staré Satanistické horory dokážu nahnať oveľa väčší strach ako hociktoré dnešné moderné duchárske horory ktoré svoj des a hrôzu zakrývajú v úbohých stotinových lakačkách s ktorých, v drvivej väčšine, nevzíde nič iba príchod nejakej postavy do deja. Je zaujímavé ako do tohoto veľmi úzko profilovaného Nunsploitation ktoré je kvalitatívne na tej istej úrovni ako pekelná snímka Devils dokázali tvorcovia vtesnať zaujímavé surrealistické prvky. Celé to je vlastne iba o dvoch počestných dievčatách ktoré sa nechajú v lese zlákať starým cigáňom ktorý už na pohľad javí známky diabla. Onedlho na to už v snovom opare prichádzajú prvé krvavé rituáli nakrútené fakt skvelo. Netrvá dlho a dievčatá s pred mníškami prezradia keď sa na hodine začnú rúhať Bohovi a sľubovať poslušnosť Satanovi. Ako inak na scénu nastupuje exorcizmus ktorý však na moje prekvapenie nie je samoúčelný a netvorí hlavnú časť filmu. Vrcholom filmu je záverečný masaker v kláštore kde Alucarda, posadnutá diablom, dokáže vyslovením bezbožného slova spáliť osobu. Pozrie sa na niekoho a ten sa vznieti sám od seba. Bolo to spracované kvalitne, ľudia horeli a utekali v totálnom chaose. zhorelo aspoň tucet pánpičkárov. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Teda, podle toho krásného plakátu jsem čekal něco přiměřeně dobrého, ale... Alucarda je divný film. Ze začátku je to takové zfetlé, cikáni (a ten jeden co vypadal jak čertík bertík) běhání po lese... Pak příjde nějaký ten Satan, spousta křesťanských kravin a nakonec nějaký ten osobní armageddon, který byl ale udělán fakt dobře. Stejně jako když Justine povstane z krve. Zklamání. I když některé scény byly fajn. Maska kozla byla strašná, působila směšně. A erotika v těchhle starších filmech mi příjde tak nějak neerotická. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obskurní, ano, přesně tohle slovo mě po celou dobu napadalo. Chvíli TV inscenace, chvíli divadelní hra. Scény v levných papundeklových kulisách střídají reálné v lese. Pár scén je oku lahodících - satanský rituál či mše v kostele. Divák se dočká i nahoty a gore, které je však až na postupné useknutí hlavy spíše umírněné. Nejvíce mi vadilo, že snad půl filmu ženské postavy nepříjemně ječí. Horror? Hmmm, ne. Naopak určité scénky, jako třeba bičování, vzbuzují úsměv, co se snadno přehoupne do těžkého záchvatu smíchu. Já se bavil, i když asi jinak, než tvůrci zamýšleli. Naivní ptákovina, nic víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S obskurním subžánrem nunsploitation zatím nemám příliš zkušeností, ale možná si nějaké kousky doplním, protože tahle Alucarda nebyla vůbec zlá. I když první dojem značil něco jiného - zpočátku totiž film vypadá vyloženě slabě - herecky ochotnické, naivní, lacině soft erotické. Jakmile se ale posednuté dívčiny začnou předvádět, jde kvalita - nebo lépe řečeno zábavnost - filmu prudce nahoru. Druhá půle má spád, spoustu krve, spoustu hysterických jeptišek a nechtěně směšných dialogů. Takže nakonec vlastně potěšující zážitek, byť tak trochu guilty ... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen v ateliérech Estudios América v Ciudad de México. (fiLLthe3DD)
  • Film byl nejprve natočen v anglickém jazyce a do španělštiny byl předabován až později, jedná se přitom o ryze mexickou produkci. (fiLLthe3DD)
  • Jméno Alucarda se čte pozpátku „Adracula“ – v jedné scéně pak lze na jedné z rakví spatřit jméno Lucy Westenra, což byla postava v románu „Dracula“ od Brama Stokera. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama