Reklama

Reklama

Divocí andělé

  • USA The Wild Angels (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek režiséra Rogera Cormana a spoluautora scénáře a střihače Petera Bogdanoviche o motorkářském gangu si svým neotřelým dokumentaristickým stylem získal uznání evropských kritiků. Peter Fonda se zde objevuje jako Heavenly Blues, vůdce divoké skupiny v kůži oděných motorkářů. Když se jeho nejlepší kamarád Loser (Bruce Dern) zraní během pokusu ukrást policejní motocykl, jeho kamarádi z gangu jej ve vážném stavu a pod vlivem léků odvezou z nemocnice, přičemž znásilní černošskou zdravotní sestru a celé místo zdemolují. Blues a jeho přátelé věří, že Losera vytrhli ze zajetí, ten však zanedlouho po útěku umírá. Pohřeb v místním malém kostele se zvrhá v alkoholovou a drogovou orgii. Když však gang musí čelit rozlíceným místním obyvatelům, všichni prchnou a Blues zůstává před zákonem stát zcela osamocen. Další role ztvárnily Nancy Sinatra (dcera slavného zpěváka Franka Sinatry) a tehdy těhotná manželka Bruce Derna Diane Ladd. Snímku dodali autenticitu také skuteční motorkáři z gangu Hells Angels. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli problémům s motorkami nabíralo natáčení skluz, což značně iritovalo Rogera Cormana. Režisér tak zřídil druhý štáb, aby sám mohl režírovat hlavní scény a natáčení postupovalo podle plánu. Režisérem druhého štábu se stal Peter Bogdanovich. (Komiks)
  • Roger Corman požádal Petera Bogdanoviche, aby mu našel lokace filmu. Protože se mu líbily, jmenoval Corman Bogdanoviche svým asistentem. Bogdanovich tak podle svých slov třeba zajišťoval kostýmy nebo obstarával catering. (Komiks)
  • Hlavní roli v tomto filmu měl ztvárnit George Chakiris, ale když vyšlo najevo, že neumí řídit motorku, Fonda jej nahradil. (ČSFD)
  • Podle některých zdrojů film finančně podporoval motorkářský klan Hell´s Angel´s z Kalifornie. (Terva)

Reklama

Reklama