Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V louisianských močálech je objeveno zmasakrované tělo, a protože není první, je zmatené policii vyslán na pomoc soudní lékař Sam Rivers a bioložka Mary Callahanová. Rybář Elmer je zavede do osady tvořené obytnými čluny a domy na kůlech, obývané pestrou směsicí lidí. Sam tam vyrůstal, a tak se tu na rozdíl od Mary cítí jako doma. Od Glorie, manželky jedné z obětí, se dozví, že vše začalo před několika měsíci, kdy v jednom z mělkých úseků ztroskotala loď. Elmer jim místo nehody ukáže. Zatímco Sam s Mary prozkoumávají trosky, je napaden něčím děsivým, co se ukrývalo pod hladinou. Při pokusu o útěk nevědomky zapnou naváděcí signál, který je zachycen asijským majitelem lodi, jenž okamžitě na místo vyšle profesionálního lovce s dobře vyzbrojeným týmem. Téhož večera tajemný rybí netvor znovu zaútočí... (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle případě se rozhodně jedná o milé překvapení. V rámci ekohororu se jedná o jasnej nadprůměr. Už dlouho jsem se tak nebavil, Postavy jsou dost dobře zahraný a krví a nechutnostmi se tu také moc nešetří takže já jsem opravdu spokojen. Ty rybí potvory sice vypadali příšerně, ale vem to čert, vše jim odpuštěno sví oběti žrali krásně. Víc takovejch filmečků prosím... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu s názvom Frankenfish? No asi to veľká pecka nebude. Jasné, že ani nie je. S vidinou veľmi slabého béčka a čakaním odpadu podobného ako Man Thing (2005) som sa do toho pustil a prekvapivo mi tento filmík ponúkol presne to, v čo som pri svojich najlepších predstavách túžil. Rôznoredé postavičky (lesba, hulič, vietnamský veterán, pytliaci, hrdinova bývalá láska zo strednej, čarodejnica, hlúpy právnik atď.), čierny humor, slušné masky zohavených tiel, prekvapenie, nápad a slušný spád. Na úvod samozrejme príde prvé úmrtie miestneho rybára z bažín a na miesto je vyslaný policajný vyšetrovateľ, ktorý si privolá aj odborníčku na zvieracie druhy. Pri spovedi miestnych obyvateľov močalísk bývajúcich na houseboatoch zaútočí na nich „ryba“ čo im zničí všetky člny a začne všetkých prítomných držať v šachu podobne ako „červík“ vo Chvení (1990). Na ceste sú však aj zlí hoši, ktorým tento tvor ušiel. Prvú polhodinku rybku ani neuvidíme, ale zoznamujeme sa s obyvateľmi močariska, ktorý sú v rámci žánru veľmi slušne charakterizovaný a je radosť ich počínanie sledovať. Po pol hodinke však rybka vyskočí z vody a začne teror a už sledujeme ako sa ubúdajúce obete snažia prežiť túto situáciu. Scenárista vedel že píše úplnú blbosť a preto do filmu nahádzal dialógy plné vtipu a dejové zvraty, ktoré neraz prekvapia. Samozrejme že chovanie postáv je niekedy nelogické, ale koho to trápi, keď to má spád. Naviac sa tu dočkáme slušných masiek, zohavených tiel, krvy a koniec ako sa na daný žáner patrí. Film pre milovníkov slušných hororových B-čok. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Ti kresliči plakátů jsou vážně svině. Taky jste se nechali nalákat na krvežíznivé prehistorické monstrum barvy khaki, s obřími tesáky vybělenými léty spokojeného chroupání holeních kostí nepoučitelných turistů? Ne ne, holenkové, tentokrát jsou těmi děsivými predátory z hlubin gumoví krokokapři trochu připomínající obří ruské dildo, co tiskla v dlani Naděžda Krupská, když bylo u Leninů obzvláště smutno. Mršky jedny vystupují z bažin a sem tam, aby se neřeklo, slupnou jako přesnídávku nějakého toho hipíka, který vychutnává svůj mírumilovný alternativní život na hausbótu. Ale moc se neraduj, Jakube Vágnere, je to sice s láskou natočený napínák, jen trpí tím drobným neduhem, že není napínavý. Ano, smích rozehnal to moje proklaté astma a dlouhou chvíli jsem si krátil pletením. Po půlhodině jsem vyšvihl přenádhernou čepici s bambulí! I kdybych do akvárka vysypal půl kila bezva skunku od Huyena, tak by chudinky skaláry nad takovým ichtylním ichtyologickým divadlem zaplakaly. Bohužel pro samou vodu jejich slzy neuvidím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ani bych nečekal, že dám 4* filmu o přerostlých/zmutovaných/geneticky upravených apod. zvířatech. Jakýsi úsudek jsem si udělal ještě před shlédnutím čistě jen podle názvu (jak českého tak původního), jenže ejhle omyl. On mě ten film bavil!!!! Možná by si autoři podobných snímků (Chobotnice, Anakonda, Pavoučí teror apod.) měli tohle pouštět jako studijní látku a vzít si z toho jedno základní poučení - jen známí herci a herečky dobrej film neudělají. Tady nehraje nikdo známej (asi jen jeden ksicht jsem viděl už jinde) a funguje to i tak. Dobře zpracovanej a zařízenej vlak, kterej když se rozjede, pořád zrychluje a už se nezastaví. Ani ty počítačové triky moc nevadí, krev (a nahatej rasta :-))) to všechno vynahradí a zakryje. A i jednotlivé rybí chody jsou docela zajímavé, stejně jako jejich vlastní skony. Naprosto vychytanou smrtí zemře ta bioložka (nebo co to je), tu jedinou nesejmou ryby, ale i tak to stojí za to. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

dalsi dementni nuveritelny film co jsm mel moznost sledovat v nasitelevizy ve vecernich hodinach..dvojice hrdinu prezije jako jedina ze skupinky kamaradu a rodinnych prislusniku a dve vtetriny pote co zlikviduji "padouha" tak zacnou mezi sebou vtipkovat, nehlede na to ze pred hodinou sezrala ryba matku hrdince..blbe a sice obcas vtipne ale tentokrat spis hodne blbe..jedna hvezda za optimisticky predvidatelny konec:) ()

Galerie (11)

Související novinky

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama