Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé fanouškovské projekty si zaslouží uznání i obdiv, mnohdy jsou na velice solidní úrovni – ovšem tady jsem dost na vážkách. Za vůbec nejslabší věc označím bohužel český dabing – moc se mi nelíbil i přes snahu jeho tvůrců, dále pak výběr představitelky hlavní hrdinky – nic moc, jinak to ovšem zas až taková hrůza nebyla. Akční pasáže (souboje) celkem dobré, skřeti taky nebyli špatní – to ten skalní troll – raději se nebudu vyjadřovat – nicméně to byl poloamatérský počin, který alespoň divákům nabídne Aragornovo zrození a patálie jeho rodičů i lidu…A režisérka se ukázala býti celkem dobrou herečkou – rozhodně byla pěknější coby hraničářka, než samotná hlavní hrdinka a matka Aragorna…50% ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Nudilo ma to oveľa viac než súperiaci tolkienovský fan film The Hunt for Gollum. Naozaj dobrá výprava, ale súhlasím s viacerými, že to začalo byť po čase príliš rozvláčne. Na Love... bola aspoň napínavá atmosféra, no tu z deja niekedy až prehnane razí určitá melodramatickosť (a to melodramatickosť nadbytočná, narúšajúca uveriteľnosť i inak zaujímavé momenty v deji). V každom prípade, pekný náhľad do toho, ako mohol vyzerať každodenný život preživších Arnorčanov dlhé storočia po páde kráľovstva, vrátane Aragornových rodičov. ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Další amatérská výprava do středozemě nám odvypráví starý příběh o setkání Arathorna a Gilraen,kteří přivedli na svět Aragorna.Příběh vypráví o statečnosti hraničářů jejich životě a jechi prvotnímy problémy s nájezdy skřetů.Výborná a za zmínku stojí akční stránka filmu hlavně tedy pak ona konečná obrana vesnice.Občas film působí zdlouhavě,ale tvůrci nás chtěli co nejvíce seznámit s historiií středozemě.Výborně natočené až se mi nechtělo věřit že jde o amatérský fanfilm.Hudba střih i dokonce herecké umění je opravdu na hranici profesionální úrovně-někteří profesionální režiséři by si měli brát velký příklad jak se dělá film.Hodnotím na plný počet právě s nadhledem že se jedná o fanfilm. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Síla legendy je meč o dvou stranách. Pokud se natočí alespoň trochu slušný film, síla Pána prstenů už tomu dodá patřičný dozvuk. Pokud se ale šlápne vedle, pád do propasti je pak daleko daleko hlubší. Arathornův příběh zachránila jednak zdařilá (vykradená) hudba a pak přidržení se reálií Jacksonova filmu. Je samozřejmě znát, že vše je levnější a "lacinější", ale příběhu to kupodivu zas až tak neubírá na síle. Pro fanoušky filmu to bude určitě fajn překvapení při čekání na Hobita a ti ostatní- těm to zase bude úplně fuk...75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)
  • Titul filmu Zrození naděje souvisí s Aragornem (Viggo Mortensen), protože právě jeho narození je nadějí na budoucnost. (ricky4)
  • Barahirův prsten, jenž Sauron (Sala Baker) hledá, byl skutečnou chloubou Dúnadanů. Byl to největší poklad královského rodu, podle kterého se dalo poznat, kde potomci králů přebývají. (ricky4)

Reklama

Reklama