Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětských/rodinných filmů na nedělní dopoledne/odpoledne, kdy si chcete zpříjemnit čas nějakým hořko sladkým příběhem, který je protkán strastmi hlavních hrdinů, ale který nakonec vyvrcholí v očekávaný happyend. Kurt Russell si pro změnu zkouší dramatickou roli otce malé Cale, která se zamiluje do zchromlého koně. Určitě snímku přidává fakt, že je film podle skutečných událostí, tedy můžete v závěru klidně pustit stavidla a vybulet se jako malé dítě, protože tento není výplodem choromyslných scénáristů. Vhodný pro malé slečny, které tíhnou k osedlaným snům a maminky, které potřebují ono dítko zabavit a k tomu jako bonus příjemnou kulisu k žehlení. Mužům spíše nedoporučuji. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa človek na film pozerá ako na rodinný a neočakáva ťažkú, hlbokomyselnú drámu, tak rozhodne zaujme. Ide o také milé, príjemné pohladenie na duši. Dialógy síce mohli byť menej klišoidné a trochu viac inteligentnejšie, ale emočná stránka našťastie aj tak prevyšuje. Občas poteší vidieť, že sa niekomu niečo podarí a že sa všetko na dobré obráti. Je tu veľa pozitívnej energie, a tej nie je nikdy dosť. 70/100 ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o jednoduchých věcech ( chápat jako kompliment ). O jednom koni, jedné holčičce a jednom slavném vítězství. Začátky Dakoty Fanning v celé její dětské kráse, která společně s Russellem a Kristoffersonem vytvořili milý příběh pro celou rodinu, který nemůže snad nikoho urazit. Není to žádné velké dílo o tom žádná, ale má to své kvality ( vezmeme-li v potaz že je to film i pro děti ) a jasně definovanou myšlenku, kterou musí cítit každý kdo není slepý a hluchý. 4* za 75% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Komu by sa nepáčil film o koňoch? A kto by už odolal dievčatku a jej koníkovy? Snílek, podobne ako Phar Lap, stavia na kráse a majestátnosti koňí, športe kráľov a skutočnými udalostami (i keď neviem do akej miery). Snílek tu však zapája sentimentálnosť v podobe vynikajúco harajúcej Dakoty Fanning, či dojímavý scenár akým je citový návrat otca ku svojej dcére bez ohľadu na finančnú situáciu. Krásne prostredie, vnímavý príbeh a srdcervúca hudba robia z filmu príjemnú záležitosť pre celú rodinu, kde si každý člen príde na svoje. Dokonca pár vydarených fórov vás donúti vytasiť aj zuby. Heroický záver tak, ako to máme všetci radi dosiahne to, že film si veľmi radi pustíte znovu. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Pekný dojímavý skutočný príbeh muža, ktorý pre svoju dcéru a možno aj pre samého seba, riskovaním práce a živobytia, zakúpil a staral sa o koňa odsúdeného na smrť a príbeh, ktorý poukáže aj na to, že existujú ešte zázraky. Síce je tento film zabalený do ohromne rozprávkovej formy, miestami je vážne nudný, ale v celku roztomilý a znesiteľný. Veľké herecké výkony, ktoré by stáli za zmienku tu ani nie sú, ale ostatok to všetko nahrádza. Podobné filmy: Svetová teta Velvet, Rýchly Stripes, Druhá šanca. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)
  • Film bol najprv premietaný mnohým hudobným umelcom, ktorí boli následne požiadaní, aby pomohli vybrať hlavnú soundtrackovú pieseň. Nakoniec bola zo všetkých príspevkov vybraná "Dreamer" od Bethany Dillon. (misterz)

Reklama

Reklama