Reklama

Reklama

Na začátku osmdesátých let se Pierre Durand vzdal slibné právnické kariéry a rozhodl se věnovat své jediné vášni - parkurovému jezdectví. Celou svou budoucnost vsadil na jedinou kartu, mladičkého valacha jménem Jappeloup. Nikdo mu nevěřil, kůň byl příliš malý, svéhlavý a zbrklý. Navzdory všem svým chybám byl ale vynikající skokan. Závod od závodu se Jappeloup s Pierrem dostávali do popředí parkurové branže. Jejich první účast na olympiádě v Los Angeles skončila fiaskem, ze druhé v Soulu v roce 1988 však přivezli zlato. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (41)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten jehož srdce zůstalo u koní bude tímto filmem zřejmě nadšen. Nádhernou kompoziční práci kameramana doplňuje hudební podkres, který je do jednotlivých scén trefován s přesností Robina Hooda. Zajímavostí filmu jsou v některých momentech poměrně dlouhé scény, které děj nikam neposunují a scény, které jsou pro příběh podstatné si nestačí ani uprdnout a už jsou pryč. Film se nevyhne určitým stereotypům, kterýma disponuje mnoho sportovně živtopisných filmů, ale je z něj cítit jasně cítit pokřik, kdo neskáče, není kůň, hop, hop, hop, protože koňové jsou frajeři a svoje filmy si zasloužej. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání ve všech směrech.Kromě Auteilla nikdo zajímavej,ale hlavně mě film nechytnul,a to vůbec,a to i přesto,že odpad to rozhodně neni,ale prostě sem byl z toho votrávenej.Duguay natočil spousty dobrej filmů,ale hlavně jinejch žánrů,tohle je silně uťáplý.50% za třetinu filmu,ale spíš za profesionalitu,kvalitu provedení,rozhodně ne za zábavnost filmu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro koňaře je tohle miliónovej film. Má silnej příběh, nádhernou, vlastně až úžasnou kameru a bezesporu solidní herecké výkony. Pro mě už to ale taková hitparáda není, protože na koni jsem seděl jednou a to mi bylo sotva deset let. Nicméně uznávám, že koně si zaslouží velké filmy a jestli nějaký takový velký film existuje, bude to pravděpodobně právě Jappeloup který nejenom, že perfektně ztvárňuje těžký život parkurového koně, ale ještě je k tomu kvalitně natočen. 130 minut nicméně na mě působilo opravdu až zbytečně dlouze v některých nesmírně dlouhých scénách. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný a vzpurně neposlušný koník Jappeloup, si srdce Pierra Durandta našel. Sice to bylo až na podruhé, ale jejich cesty se spojily. Koník to byl malinký, ale na skoky byl jedinečný. Všechno spolu zvládli a jejich úspěchy završila až zlatá olympijská medaile. Obdivuhodný příběh o vzájemné vytrvalosti a nadšení pro vítězství, na mne udělalo opravdu dojem. Parkurové jezdectví není můj šálek čaje, přesto jsem si i toto sportovní odvětví, dokázal v dobře natočeném filmu užít. Viděno jako 17 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Filmy s koňmi mám rád a tento je výborný. Príbeh sa niekoľkokrát približuje prílišnému sentimentalizmu, no nikdy neprekročí hranice. Je to spracované s jemnosťou a taktnosťou a z veľmi predvídateľného príbehu vyťažili maximum. Kamera je úžasná, krásne zobrazuje francúzsky vidiek, tempo je pokojné, dáva vám čas spoznať postavy. Stručne povedané, vrelo odporúčam každému, kto má rád kone. 7/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1997 Jappeloupa časopis L'Année Hippique v hlasování expertů označil za druhého nejlepšího skokového koně po druhé světové válce. (Verka13)
  • Guillaume Canet, který ztvárňuje roli jezdce Pierra Duranda, se díky tomuto filmu vrátil po dlouhých 20 letech k ježdění. Pro potřeby filmu trénoval až 9 hodin denně se známým francouzským parkurovým jezdcem Frédéricem Cottierem. (karolina.val)
  • Jappeloup de Luze byl zapsán jako plemeno francouzský jezdecký kůň (SF), ovšem reálně je křížencem hřebce klusáka a plnokrevné matky. (karolina.val)

Reklama

Reklama