Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

jafuska 

všechny recenze uživatele

krásný příběh o naději zraněného koně, kterýmu nikdo nevěřil, že pozraněni se může vrátit do závodů, tyto filmy mám moc ráda, kde jsou emoce, naděje, láska ke zvířeti, láska ke všem ostatním, je to rodinný film, který osloví dost lidí, není to film, na který by se mělo rychle zapomenout, vtiskne se určitě do srdce, podívat se do duše koně, nalezení úcty ke všem kolem kolem, vřele doporučuji ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

78 % - Ano, klasický příběh o cestě outsidera přes všechny překážky za neuvěřitelným cílem. Ale taky metafora snů, kterými děti na rozdíl dospělých dokážou žít a při prvním stínu pochybností všechno hned nevzdávají. Tahle dětská snivost ve většině dospěláků vyhasla a třeba právě takovýhle film ji může trochu rozdmýchat. A nemusí to být sen o vítězství na dostihu, jde o drobnosti, na které člověk rezignoval a přestal se o ně snažit... Co? Že ne? To je právě ono... :-) Přiznávám, že tenhle film mi v noci z 2. na 3. února 2007 sedl přesně do nálady :-) Dakota Fanning byla skvělá, nijak mi nevadilo, že měla moc dospělácké názory, podala to naprosto přesvědčivě a emocionálně. Týhle holce věštím skvělou budoucnost. Kurtu Russellovi taky podobné role sedí víc, než snaha vycucat ze sebe zašlého akčního hrdinu a snažit se uprchnout z obráceného Poseidonu :-) ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Pekný dojímavý skutočný príbeh muža, ktorý pre svoju dcéru a možno aj pre samého seba, riskovaním práce a živobytia, zakúpil a staral sa o koňa odsúdeného na smrť a príbeh, ktorý poukáže aj na to, že existujú ešte zázraky. Síce je tento film zabalený do ohromne rozprávkovej formy, miestami je vážne nudný, ale v celku roztomilý a znesiteľný. Veľké herecké výkony, ktoré by stáli za zmienku tu ani nie sú, ale ostatok to všetko nahrádza. Podobné filmy: Svetová teta Velvet, Rýchly Stripes, Druhá šanca. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny snimok, aj ked chvilkami bol aj nudny. Od Dakoty Fanning som cakal pri zraneni kona trosku väcsi herecky koncert, ako som bol na nu zvyknuty vo filmoch MUZ V OHNI alebo vo VOJNE SVETOV, ale potom to uz zvladla celkom fajn. Film, ktory by sa dal prijemne zhliadnut v nedelu popoludni.......21.03.2008 ()

anaon 

všechny recenze uživatele

Takový roztomilý, pohodový a pozitivní rodinný film. Možná hodnotím až moc vysoko, ale v kategorii "nezávadných" filmů určených pro všechny věkové kategorie je určitě z těch lepších. Je to film pro příjemně strávené odpoledne v rodinném kruhu, ale kvalit jiných "koňských" filmů, jako je třeba Seabiscuit zdaleka nedosahuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film bol najprv premietaný mnohým hudobným umelcom, ktorí boli následne požiadaní, aby pomohli vybrať hlavnú soundtrackovú pieseň. Nakoniec bola zo všetkých príspevkov vybraná "Dreamer" od Bethany Dillon. (misterz)
  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)

Reklama

Reklama