Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kovboj Frank Hopkins, jehož matka byla indiánka, se pokouší utopit v alkoholu výčitky svědomí. Před půl rokem totiž jako nic netušící kurýr Pony Expresu osobně doručil majoru Whitsideovi rozkaz k masakru indiánské vesnice. Jednoho dne ho osloví rádce arabského šejka a vyzve ho k účasti v legendárním vytrvalostním závodu, nazvaném Ohnivý oceán. Závod dlouhý přes tři tisíce mil vede přes Irák a Syrskou poušť až do Damašku a šejk chce, aby Frank poměřil síly především s jeho šampiónem, hřebcem Al-Hatalem. Přátelé Franka přesvědčí, aby výzvu přijal. Od příjezdu do tábora, kde Arabové více či méně skrytě vyjadřují pohrdání nad ním i jeho koněm, je Frankovi jasné, že to nebudou mít snadné. Největším soupeřem bude pyšný princ Al Ríh, který pojede na Al-Hatalovi. Cenou za vítězství má být šejkova dcera Džazíra. Po startu Frank na rozdíl od ostatních šetří síly. Brzy ale musí čelit rozpálené poušti i lidským úkladům, ať už je to odepření vody v oáze, různé pasti na trase nebo zákeřné pokusy zastřelit ho ze zálohy. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (275)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Muž se srdcem kovboje a padesáti utajovanými procenty indiánských genů, který své srdce pohřbil u Wounded Knee, se vydává v pozici outsidera na životní závod a při té příležitosti uzdravit svou duši a zlomit u té příležitosti pár srdcí. Že tohle byla sbírka klišé už v časech Káji Maye? Jasná věc, ale jedno je jisté: pokud mi Joe Johnston učiní nabídku ve znění "madam, přijďte se ke mně někdy podívat na mou úžasnou sbírku klišé," tak se za ním poženu rychlostí, jaké ani strakatý Hidalgo nebude schopný konkurovat a že je to koník šikovný a hbitý. A příběh okouzlující jako v dobách, kdy byl Kara ben Nemsí mého srdce šampión, a Viggo, který Karu bez obtíží nahradil. Sice je s tou svou árijskou vizáží pro roli syna lakotské matky volbou vzhledově poněkud podivnou, ale vem to Manitou, v každém jiném ohledu je volbou skvělou a potvrdil mi, že v sedle i mimo něj zatraceně umí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mayovky vracejí úder! Film používá stejná klišé, je postavený na totožných principech a koneckonců má i podobné nedostatky. Jako kluk jsem hltal takovouhle literaturu po regálech (a později i filmy). Teď jsem se s Hidalgem do těchto časů bez problému vrátil. Ignorujte ohánění se „skutečnými událostmi“, odzívejte nudnější začátek a pak se bez obav bavte jako malí (v kině je tma, nikdo vás neuvidí). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov roka 2004. Skvelý hollywoodsky pukanec s vynikajúcim výkonom temnými udalosťami traumatizovaného kovboja (Viggo Mortensen je tu snáď ešte lepší, než v Pánovi prsteňov), výbornou atmosférou a napínavým dejom. Možno ešte viac indianajonesovské, ako Sommersova Múmia. Čo je však najdôležitejšie, snímka rozpráva o vážnych veciach a napriek strhujúcim akčným scénam a množstvu CGI efektov zostáva príjemne "zastaralým" a vážnym posolstvom o smutných veciach s niekoľkými pozoruhodnými zábermi (Socha slobody, útek pred púštnou búrkou). Mám túto dvojku "kovboj a jeho malý verný strakatý koník" rád. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně opravdu velmi povedené, ale jinak je to film velmi hloupý a nedotažený! Hrdinovo hloupé a zbytečné trauma, přísný, ale čestný šejk, jeho chantivý namyšlený synovec, podceňovaný kůň, hrdina, který pomáhá ostatním, zatímco oni na něj kašlou, zrada a intriky...........Akční scény, které se naprosto nehodí, protože jsou jako z Indiany Jonese (hrdina uniká smrti mnohokrát jen o opravdový vlásek) no a samozřejmě stupidní závěrečné klišé, kdy závod vrcholí megarychlým sprintem "hlavních" koní, kteří ještě před pár okamžiky skoro umírali únavou a žízní! Hloupý film, ale hudba a vizuálno si ty tři hvězdičky zaslouží! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Disneyovka jak vysita - dojemny, presto misty prilis kycovity pribeh, kvalitni vyprava a ozvuceni a rovnez dobre herecke obsazeni. Objektivne vzato je film priblizne na 3* - herecky um a prijemny (naprosto smysleny) pribeh o kovbojovi, kterej vyhraje na indianskym koni zavod nekde v pousti v tramtarii na Arabskym poloostrove a jeste k tomu zachrani dceru sejka, kterej si mezitim ve stanu cte laciny romany o divokym zapade, to uz je pomerne silny kafe. Ja tu ctvrtou hvezdu prihodim, protoze me film i pres svoji delku zaujal a udrzel si moji pozornost, Viggo Mortensen a Omar Sharif spolu s konikem tahnou cely film, a taky proto, ze mam kone celkem rad. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Herec Viggo Mortensen, který mluví plynule španělsky, namluvil svou vlastní postavu (Frank Hopkins) ve španělském dabingu filmu. (Shr1nK)
  • Svého filmového koně si Viggo Mortensen tak oblíbil, že po skončení natáčení si jej koupil a odvezl domů. (haushinkaa)
  • Při cvalu do cíle má Hidalgo pod pravou nozdru od krve. V dalším střihu je však nozdra v pořádku, načež je nozdra opět zakrvácená. (Terva)

Související novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama