Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Další prda z neuvěřitelné doby. „Mám pro tebe známku z NDR. Ani nevím, jestli si ji zasloužíš.“ A servírují to řádně. Výrostek Suchánek exceluje, Poloczek naděluje a nechybí rating puberťaček - předchůdce X-Teenu „Prsa 2.“ „Sotva 1! A mínus 2 body za blbý kecy.“ „Proč dáváš za poctivost 10? Já nevím, jestli je to pro naše účely dobrý.“ ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Film Karla Smyczka Jen si tak trochu písknout je určen mládeži, ale má co říct i dospělým. Vypráví příběh jednoho týdne v životě dvou třináctiletých pražských kluků, spořádaného Petra z typické měšt´ácké rodiny a zkušenějšího Pavla, který žije sám se svým otcem. Chlapci při svých toulkách po Praze ukradnou v opravovaném kostele píšt´aly z varhan a Pavel se kvůli tomu dostane do velkých problémů. Okolo hlavní zápletky se kupí řada úsměvných i mírně provokativních epizod citlivě odhalujících svět dospívajících dětí. ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí ve filmu ty rodiče na rodičáku, jeden větší blb než druhý, pak se nelze divit. Děti nebudou jiné. Tenhle film je o tom, že děti jsou jiné než rodiče, mají průsery, ale čistý štít. Dospěláci v socialismu? To byl zvláštní přírodní úkaz. Ta touha mít víc než druzí v beztřídní společnosti dala vzniknout novému společenskému druhu. 80% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mama / syn: "Ukaz, od ceho mas takove modriny? - Ale, kopali jsme se s holkama. - S holkama, a proc? - Protoze sou pitomy..." :-) Peknej detskej film, s pohlednou a moc sympatickou Gabinou W. v mensi roli. Vsechny ty holky a kluci jsou bezva, o takovych hercich se dneska filmarum muze jen zdat... A nebo je jeste varianta, ze filmari to driv umeli s detma lip. P.S.: maminka na tridni schuzce: "...vdyt ja ho kazdej vikend koupu, a zadnou pubertu jsem na nem nepozorovala.".. :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Dětští představitelé byli vybrání na základě náročného dvouměsíčního konkurzu, kterého se zúčastnilo na 2 000 dětí. (Olík)
  • Pornografická báseň od Jaroslava Vrchlického „Rytíř Smil“, kterou kluci později objevují, byla ve své době velké tabu. (sator)
  • Celý film se natočil v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama