Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle klasického románu Mary O´Harové bylo natočeno dobrodružné drama o přátelství dospívající dívky a divokého hříběte. Katy je dcerou rančera, jenž chová koně, a jejím jediným přáním je pracovat na rodinné farmě ve Wyomingu. Otec však chce dívence zajistit lepší budoucnost a pošle ji do exkluzivní soukromé školy. Jenže Katy se tam cítí jako vyděděnec a touží po návratu domů. A když si jednoho dne vyjede do lesů, objeví krásného černého mustanga a pocítí, že je se zvířetem spjata zvláštním poutem. Dá mu jméno Flicka a rozhodne se, že z něj udělá šampióna, přestože otec o divokém koni ve stádu nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Ladull 

všechny recenze uživatele

No... jak hodnotit... z hlediska o koních nic netušícího diváka bych řekla: pěkný film, oddechový, dojemný, pěkný konec, i když od začátku naprosto jasný. Celkem pěkně zpracovaný... Jénže... jakožto koňák ho musím trošku shodit. Nemile mě překvapilo několik nebezpečných kousků (a jak jsem se dočetla v zajímavostech, jeden z koní díky tomu zemřel). Bohužel mi ani celkový děj a dojem nemohl pomoci odpustit nesmyslné zacházení s divokým koněm. Ale nemá smysl rozebírat koňácké věci, když jde prostě o film :D Bohužel mě to ale natolik ovlivnilo, že tu hvězdičku jednu musím šoupnout dolů. Na proti tomu musím pochválit parádně odehrané role. Dohromady mi to dá docela příjemný a jednoduchý film :) ()

ladymarmelad 

všechny recenze uživatele

Ty jo tenhle film překvapil. Čekala sem něco nudnýho o koních(ale koně mám ráda) jako je hodně filmů.Ale pak mě to chytlo a je to skvělej film. Je to napínavý a občas sem opravdu netušila co přijde dál. Nebylo to přeplácaný a to bylo opravdu fajn. Nejhezčí bylo jak tam dokázali ukázat jak mustangové mohou důvěřovat a dají se vycvičit. Flicka byla nádherná klisna. V závěru když jí zranila ta kočka tak sem myslela že už to skončí smutně ale ten konec miluju. Prostě když je ve filmu kůň a člověk za dobře je to nádhera. =) ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Tak to jak ze začátku divoký mustang zažene pumu a tím zachrání Kate to bylo hodně přitažený za vlasy... Jinak je to vcelku hezký film. Mě se líbil, sice tam je pořád dokola téma svoboda, svoboda, svoboda - co jiného také od američanů čekat, ale i tak mě to dojalo. Víc takových filmů o koních a lidech. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jak ohodnotit tento film. Na první pohled se totiž může zdát, že se jedná jen o průměrný doják o přátelství divoké klisny - mustanga a dospívající dívky. Zkrátka se to může jevit jako průměrný film, který z vás chce vymáčknout nějaké ty emoce. Ale to je jen jeden náhled. Pokud vás však ten film chytne a vy se do něj zakoukáte, tak, jako se to stalo mně, tak v tom filmu uvidíte něco mnohem víc. Uvidíte v něm touhu po svobodě, po prosazení vlastní svobodné vůle. Uvidíte v něm jednu dívku, která chce jen mít kamarádku, kterou nachází v té divoké klisně, a trochu svobody od svého otce. Uvidíte v něm divokou klisnu, která chce jen jediné, a to sice být svobodná a moci si dělat to, co chce. Zkrátka toto je film, který mne nemohl nechat chladným a ač jsem měl původně v plánu v tu dobu sledovat jiný film, tak jsem se zcela náhodně dostal právě k tomuto filmu, který mne ale nakonec velice příjemně překvapil. A ten film se mi líbil ještě z jednoho důvodu. Mám velice rád zvířata a zdeu byla ona klisna velice sympatická a její přátelství s onou dívkou tak hluboké, že na konci filmu jsem byl dojatý a nestydím se za to. Tohle je prostě úžasný lidský příběh, který udělá radost nejen všem milovníkům koní, ale všem divákům, kteří chtějí vidět opravdovou hloubku přátelství mezi zvířetem a člověkem. Ode mne tento film dostává nakonec čtyři hvězdičky. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jedneho dna prichadza katy domov s nie prilis dobrymi skolskymi vysledkami, z coho ocko vobec nie je nadseny. na druhej strane jej brat chce na vysku ist za kazdu cenu (asi pocul od sestry, ze sa tam non-stop suka, pije a fajcia kdeake latky). avsak radsej mlci, lebo ocko z neho chce mat rancera. tot asi psychologicka zapletka. pridajme si vsak k tomu este konika-mustanga-magora, kt. chce katy zkrotit a tym dokazat, ze je zodpovedna, a mame uz pekny dej. aby ho vsak skrotila musi samozrejme vela prekazok preskakat a hlavne vela slz vyronit. toto je asi tak vsetko z pribehu, kt. si pokojne plynie, avsak nijako sa nerozvija, pretoze by to bolo na 15-rocne babenky asi vela. prave tym je tato snimka urcena. preto je aj moje hodnotenie tak podpriemerne...no este su tam chybicky ako plno sentimentu, stastny koniec a nesympaticke dievca v hlavnej role. no musim jednu vec vyzdvihnut..je to hudba, kt. zkoncentrovala moj znudeny pohlad aspon na niekolko minut...35% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Slovo “flicka“ má původ ve švédštině a znamená “holka“. (becki_tu)
  • Režisér a produkce si původně přáli do role Mirandy herečku Christie Hayes. Studio ale chtělo Kaylee DeFer. (becki_tu)
  • Tim McGraw se podílel na psaní písně “My Little Girl“. Jde o jeho první píseň, kterou napsal a také nahrál. (becki_tu)

Reklama

Reklama