Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

classic 

všechny recenze uživatele

Nie je to ani také zlé, ako strašne - extrémne nudné, až to v zadku štípe ! Predvídateľné, dementné, odpudivé. Nezachránia to ani dobrí herci, ba ani tých - zbytočných - 7. nominácii na Oscara. Myslel som, že sa zbláznim z tej šialenej nudy, ešte k tomu, tvorcovia si nezobrali nožnice do rúk a nezostrihali aspoň - 20. minút, ak by pridali ďalších 10. min, tak to by ma už definitívne pochovalo ! Hodnotenie - TU, je nadmieru neefektívne ! Len tak tak - funguje - kamera, keď je v dynamickom pohybe, vtedy sa vytvárajú pekné a zručné zábery, inak je to pre mňa - dávno zabudnutý a zbytočný film, akým zbytočným Gary Ross, JE, čo sa týka réžie ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Niekedy sú kôň a muž zranení - vtedy si rozumejú EŠTE viac." Niekedy je pre muža horšie zlomiť si srdce, ako kosť a niekedy stačí iba VERIŤ, že to má zmysel. Strhujúci príbeh o nádeji, príliš veľkom žokejovi, príliš malom koňovi, príliš starom trénerovi, príliš excentrickom majiteľovi a dobe, ktorá si žiadala hrdinov. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čím se tenhle film liší oproti přehršli jiných snímků o dostihových koních? No... vlastně ničím. Možná je trošku citlivější, poetičtější, jinak jedno klišé za druhým. Jakkoliv připouštím, že je to vcelku hezky a citlivě natočeno, nevidím v tomto příjemném snímku žádnou zvláštní výjimečnost. Maximálně 70%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodních čtyřicet minut (do chvíle kdy se poprvé objevuje Seabiscuit) je zcela zbytečných a zdlouhavých. Je krásné, že nám chce režisér předvést motivace jak postav, tak celkový pohled na tehdejší dobu a co pro ní příběh Seabiscuita a Pollarda znamenal. Bohužel dělá to způsobem, který je tak trapně popisný a i věci zřejmé vám vypravěč desetkrát zopakuje s patosem o nezdolných lidech a síle doby a pokroku. Působí to jako když máte skvělou scénu, ze které vše pochopíte, ale najednou se pustí komentář, který vám to vysvětlí. Ze začátku to ani moc nevadí, když je to však v každé druhé scéně, tak to kazí celý film. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po kolikáté už to vidím? A pokaždé mě to dostane.. Příběh čtyř ztroskotanců (milionář - prodejce aut, který je nenávidí, bláznivý trenér, velký žokej a malý kůň), kteří dokáží velké věci v jedné z nejhorších dob pro USA a jejich příběh ovlivňuje davy lidí.. Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper dokazují, že také herecky hledali až se našli.. Nechápu, že v ČR film zapadl :-( ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Místo Seabiscuitova odpočinku je známo pouze rodině Howarda a veřejnosti zůstalo utajeno. (Geriel)
  • V 30-tych rokoch minulého storočia mala vlajka USA 48 hviezd. Vo filme je však vidno aj terajšiu vlajku s 50-timi hviezdami. (MikaelSVK)
  • Seabiscuit a War Admiral byli pokrevní příbuzní. (D3VIL)

Reklama

Reklama