Reklama

Reklama

Na začátku osmdesátých let se Pierre Durand vzdal slibné právnické kariéry a rozhodl se věnovat své jediné vášni - parkurovému jezdectví. Celou svou budoucnost vsadil na jedinou kartu, mladičkého valacha jménem Jappeloup. Nikdo mu nevěřil, kůň byl příliš malý, svéhlavý a zbrklý. Navzdory všem svým chybám byl ale vynikající skokan. Závod od závodu se Jappeloup s Pierrem dostávali do popředí parkurové branže. Jejich první účast na olympiádě v Los Angeles skončila fiaskem, ze druhé v Soulu v roce 1988 však přivezli zlato. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (41)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kterak jeden právník k rozumu přišel a začal se starat nejen o svou prestiž a o prachy, ale i o koně. Koňské filmy obvykle jedou po prověřené dráze klasického schématu, kdy lidský hrdina je nadšenec a se svým zvířetem buduje vztah a kariéru, před konečným triumfem vymele, aby kamera nestála, a všichni jezdí šťastně až do smrti koně. Pierre Durand je ale velkou část stopáže tupý, arogantní fouňa, který náhodou umí trochu skákat a Jappeloup malý nepochopený koník, který se projevuje jen tím, že trpělivě vyhrává, a čeká, až Pierre spadne na kokos a pochopí, že Jappeloup není závodní auto. Je tu vážně dost pádů, přesněji, kdo nepadá, v příběhu si moc neškrtne. A Daniel Auteuil v roli žokejského guru potěší skoro stejně jako těch deset koníků, co hrálo hopíka Jappeloupa. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherné filmové pohlazení, tak krásně natočené, že jedna průběžně zapomínala dýchat, kamera okouzlující, podmanivá, vypovídající.. Herecké osazenstvo úžasné, Daniel Auteuil v roli milujícího otce bez podmínek naprosto odzbrojující, Guillaume Canet mě velice příjemně překvapil, jeho Pierre Durand byl lehce uvěřitelný a fakt, že byl ochoten i schopen pohnout sám sebou, mě dostal, no a nesmím zapomenout na tu maličkou, Lou de Laâge, ta měla moje sympatie od samého začátku, stejně jako Jappeloup, nezkrotný černý krasavec, malý vzrůstem, velký srdcem a bojovností.. U mě bezvýhradná spokojenost, bylo mi potěšením, poklona.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém s tým, aby som tomuto filmu dal štyri hviezdičky aj keď je to film športový a ja sa so športom príliš neráčim. Ale je to film o koňoch, ktoré sú mojimi najobľúbenejšími zvieratami, o parkúre, v ktorého blízkosti som sa dva roky pohyboval a nakoniec je to aj film o ľuďoch okolo koní a ich vzťahoch, čo u športových filmov nebýva až tak časté. Okrem toho je to film, v ktorom jeho tvorcovia nezaprú, že svojmu remeslu rozumejú, čo je zrejmé najmä u kamery a hudby. A aj keď na Phar Lap nedám dopustiť, Jappeloup si ma získal rovnako. Okrem iného prispel k tomu, že sa mi vybavili staré spomienky na Tatára a Polara. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání ve všech směrech.Kromě Auteilla nikdo zajímavej,ale hlavně mě film nechytnul,a to vůbec,a to i přesto,že odpad to rozhodně neni,ale prostě sem byl z toho votrávenej.Duguay natočil spousty dobrej filmů,ale hlavně jinejch žánrů,tohle je silně uťáplý.50% za třetinu filmu,ale spíš za profesionalitu,kvalitu provedení,rozhodně ne za zábavnost filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro koňaře je tohle miliónovej film. Má silnej příběh, nádhernou, vlastně až úžasnou kameru a bezesporu solidní herecké výkony. Pro mě už to ale taková hitparáda není, protože na koni jsem seděl jednou a to mi bylo sotva deset let. Nicméně uznávám, že koně si zaslouží velké filmy a jestli nějaký takový velký film existuje, bude to pravděpodobně právě Jappeloup který nejenom, že perfektně ztvárňuje těžký život parkurového koně, ale ještě je k tomu kvalitně natočen. 130 minut nicméně na mě působilo opravdu až zbytečně dlouze v některých nesmírně dlouhých scénách. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Guillaume Canet, který ztvárňuje roli jezdce Pierra Duranda, se díky tomuto filmu vrátil po dlouhých 20 letech k ježdění. Pro potřeby filmu trénoval až 9 hodin denně se známým francouzským parkurovým jezdcem Frédéricem Cottierem. (karolina.val)
  • Jappeloupu roli hrálo deset různých koní, zejména to byli Welcome Sympatico, Incello a Playboy.
    (Verka13)
  • Jappeloup zemřel na zástavu srdce v šestnácti letech. (karolina.val)

Reklama

Reklama