Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Z newyorské ZOO zmizí mladý lvíček, který se furiantsky chtěl podívat do domoviny svého otce – do africké divočiny. Jenže takhle nečekaně to neplánoval. Jeho otec společně s dalšími zvířaty se ho vydávají zachraňovat. Že vám to něco připomíná? Madagaskar? Nejen to. Při sledování Divočiny jsem měl neustálý pocit, že její tvůrci nechali veškerou svou invenci odpočívat doma na gauči a novinku ušili výhradně z toho, co už kdysi sám Disney stvořil nebo to světu dala konkurence. Otec na záchranné misi svého synka, to už jsme tady měli – Hledá se Nemo. Zvířata z manhattanské zoologické zahrady vyrážejí za svým kamarádem – zmíněný Madagaskar. Závěrečná taneční párty na lodi – ano, Shrek A takto bychom mohli pokračovat dál, v Divočině se totiž dá objevit spousta známých animáků. Samotné vykrádání úspěšných hitů by ještě tolik nevadilo, horší je, že film má hodně prostoduchý příběh, takže je ideální podívanou zejména pro děti tak do deseti let. Ostatní se budou zřejmě nudit, ve srovnání s pixaří klasikou nebo dreamworksovským Shrekem schází rafinovaná nadstavba pro dospělé v podobě všelijakých narážek a vychytaných hlášek. Prostě už aby přijela ta Auta ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Na to, že mám animáky hrozně rád, tak tohle mě rozhodně zklamalo. Divočina, příběhem podobajíc se Finding Nemo v podobě hledání svého syna. Příběh natolik málo vtipný, bez nápadu, prakticky i bez děje se ani moc nesnaží uchvátit grafickým zpracováním ani gestama hlavních představitelů, takže ani veverka ani koala tento příběh už bohužel nezachránili . )) :: ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Nebola to až taká katastrofa, prvotný zámer pobaviť sa naplnil tak z polovice keď od takej polovice bol utopený v záplave dramatických eskapád ala syn-otec. Nič originálne tu nehľadajte, tvorcovia sa držia zásady nejaké tie bláznivé zvieratká čo vyzerajú funny plus tanečné scénky a "smiešne" hlášky a nakoniec to všetko pokoreníme troškou emócií. Taký Madagaskar bez tých pravých tučniačikov a nameisto toho už otrepaná veverička, pubertálna žirafa so zvláštnym zmyslom pre výber partnera, nahúlený had, lemravá koala a desiatky ďaľších zvieracích komparzistov. Napriek všetkému to je poyerateľné a ako oddychovka poslúži v rámci svojich obmedzených možností celkom dobre. 2,5* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ani Madagaskar se mi nelíbil a když se mám ještě koukat na jeho klona, tak asi není něco v pořádku. Zápletka je úplně stejná, akorát zpívající lemury nahradily zpívající pakoni nebo co to vůbec bylo za havěť. Vtipy jsem zaznamenal snad jenom 2 a oba z úst koaly. Jediný co se mi na tomto filmu líbilo, byla docela povedená animace, která byla určitě lepší než v Madagaskaru. Ale i tak se to společně s Karcoolkou řadí k animovanému dnu roku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Malinko slabší průměr. Opět animák zaměřený především pro nejmenší. Tomu odpovídá jak příběh tak většina hlášek, které mě rozesmát nedokázaly. Co ovšem stojí za zmínku, to je velice pěkná animace hlavně všech animalů, ta je opravdu kůůůl. Dětem se to bude líbit a to tady jde, né? :-) 55% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Hlavní myšlenky scénáře byly sepsané už v roce 1991. (HappySmile)
  • Navzdory tomu, že filmové anakondy se většinou chovají velmi divoce, ve skutečnosti jsou poměrně klidné a pomalé. Režisér se nechtěl vzdát realističnosti, což ale znamenalo, že by Larry nestíhal své přátele. Nakonec tento problém vyřešil docela jednoduše – posadil Larryho na hřbet žirafy Bridget! (hippyman)
  • Srst lva Samsona se skládá z více než 6 milionů chlupů, které byly ve všech záběrech každý zvlášť vyrenderovány počítačem. Ovšem “nejchlupatějším” zvířetem ve filmu je pudl, který má na sobě více než 14 milionů chlupů! (contrastic)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama