Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„A teď ti ukážu, jak zase získáme slávu a naši bývalou moc!“ „Ale já nechci -“ Začnu tím nejdůležitějším a totiž, že se mi druhý díl líbí nejvíc z celé trilogie a nemá to nic společného s tím, že jsem ho viděl první, že jsem na jedničku kladl až moc vysoké nároky a že se mi prostě zamlouvá víc Romeo a Julie než Hamlet. Pravda je v detailech. Pouštím jedině v češtině a první díl ji podle mě má strašnou. Simba Miroslava Moravce je strašně ufuněněj, kdežto Michal Dlouhý z něj konečně udělal starostlivého krále, co změří síly se vším, s čím bude muset, i se svojí dcerou. Tomáš Trapl se v dabování Timona polepšil a Rafikiho otravování v podání Bohuslava Salvy už tolik neotravuje. Za zbytek může příběh a všichni, kteří v něm sehrají větší či menší úlohu. Kovu je pro mě mnohem zajímavější charakter než Simba. Jeden se celý dětství flákal zdrhaje před pravdou (a jeho příběh dlouhodobě stojí přesně tam, kde se statečně nechává přesvědčovat), druhému celý život vymývali mozek a i tak si k ní dokázal najít cestu. Za lepší považuji i Simbovu dceru Kiaru, jejíž přesvědčovací technika (obvykle končící tak, že stejně bude po jejím) je stokrát lepší než s jakou si kdysi počínala její máma. Atmosféra je temnější, všechno je tmavší, smutnější. Jediný ring kde dvojka prohrává, jsou písničky. Jednička je měla vážně lepší a tady nepříliš výrazný soundtrack zachraňuje pouze ta, s jejíž pomocí se vyhání ze Lví říše. Animace si oproti tomu silně polepšila. Stačí porovnat krokodýly z obou dílů a hned je jasné jak velký kus se ušel. Intrikující záporačka je svěží změna po všech zlých královnách a mocných čarodějkách, kterým jde jen a jen o sebe a pomsta… tak ta tu řekne asi tolik, jako řekl první díl a jelikož tomu jsem vlepil čtyři hvězdičky, nezbývá mi než tady jednu přidat. P. S. Disney neumí sequely a Lví král 2 je přesně tou výjimkou, co potvrzuje pravidlo. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Lví král, jak jsem se zmiňoval v prvním díle je můj dosavadně nejoblíbenější film, co jsem kdy viděl. Kouzelný africký svět, plný zvratů, barev, skvělé hudby, špetky humoru a nezapomenutelného Hakuna Matata. Není divu, že u mě má první díl neuvěřitelné množství bohatství hodnocení, jak strýček Skrblík. Druhý díl si z prvního dílu hodnocení spíš čerpá, než sbírá, ale jelikož je první díl natolik bohatý a u mě má parádní respekt, na 5 hvězdiček to stále stačí. Opět druhý díl pod názvem Simbův příběh přináší neuvěřitelné dobrodružství našich hrdinů a koloběh života stále pokračuje. Do role vstupujou další lvi ze strany Scara a díky nim se odvíjí i celé toto klišé filmu. Simbovi se měl původně narodit syn, ale nakonec se narodila dcera Kiara, která je jak Simba dost tvrdohlavá a zkoumá všechno prostředí a místa, kam by nikdy neměla lézt... ale na to už jsme zvyklý z prvního dílu, kde jsme se seznámili se sloním hřbitovem. Čili se Kiara dostane na území, kam Simba poslal všechny vyhnance a tam právě začíná příběh, kde to bude vražedný boj mezi rody ale i romantika. Teď mi to hrozně připomíná Romeo a Julii. Říká se, že druhý díl nebývá to nejlepší, co může být, protože jednička je prostě originál, ale tady ve dvojce to neupadá, BA NAOPAK. Máme tu překrásné písničky, jako We Are One, která je briliantní, životní a pravdivá a emoce můžou zasáhnout i člověka, dále tu je Love Will Find a Way, Upendi a další. Škoda, že Hans Zimmer nevymyslel podklady hudby na tento film, ale co už. Jednou se snad dočkáme i hrané dvojky. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově plnohodnotné pokračování animovaného megahitu staví do popředí dceru Simby, mladičkou lvici Kiaru, a její lásku k dobrosrdečnému vyhnanci, členovi znepřátelené Scarovy smečky. "Romeojuliovský" půdorys jak vyšitý jasně směřuje k poučení, že odpouštět je (pro krále) nevyhnutelné (když jsou všichni jedna rodina), postupně také zahání úvodní dětinskost mláděcího skotačení. Od dostačující direct-to-video animace se nedají čekat zázraky, ale přestože vypadá viditelně chuději, než v originálu, pořád se na ni kouká hezky. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Sklouznutí kvality o několik řádů níž v porovnání s prvním dílem. Kdyby tohle byl samostatnej animák, tak ještě budiž, ale vykrádat a stavět na legendárním původním snímku by se nemělo. Navíc takhle už ani nikoho nezaujme prostředí, námět ani postavy, i když pár nových se tam objeví (třeba Kovu ujde). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)

Reklama

Reklama