Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (533)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když přišla do kina Favreauova Kniha džunglí, sbírala podstatně pozitivnější recenze, bylo to zase totiž něco úplně jiného a člověka to z hlediska vizuálu dokázalo ohromit. Remake Lvího krále jde stejnou cestou (označení hraného remaku bych vynechal, na rozdíl od Knihy džunglí tu chybí jediná skutečná postava), vypadá dechberoucně, ne-li přímo fotorealisticky a neinformovaný člověk by si při nevyhnutelné repríze v televizi mohl myslet, že se jedná o přírodopisný dokument, pochopitelně do té doby, než začnou zvířata mluvit. Samozřemostí je, že i tentokrát Disney těží z ikonických, leč přezpívaných písniček letitého animovaného muzikálu a příběh v podstatě úplně kopíruje ten původní. I proto jsem byl rád a doporučuji i ostatním, že jsem klasiku z roku 1994 už hezkých pár let neviděl a nepamatoval si všechny detaily, o to více na mne ono připomínání fungovalo. Taktéž pomůže, pokud nejste úplně fanatickými fanoušky této série (navíc jsem viděl už jen dvojku), ti totiž budou, hádám, o něco rezervovanější. Pamatuji si, že jsem takhle před pár měsíci brblal u Aladina, kterého jsem viděl snad 100x...jsou to však pouze drobnosti, které Disneyho nijak neohrozí v honbě za další utrženou miliardou v kinech. Nová cílovka je zkrátka obrovská a další CGI/hrané adaptace známých animovaných klasik setsakra lákavé. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální stránka a neselhávající Hansova Oskarová kompozice. Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek je převedena bez větších úprav což mi v tomto případě naprosto vyhovuje. Rozšíření akčních scén a trocha toho rochnění v dokonale renderované přírodě není na škodu. Potěšil dabingový návrat Jamese Earla Johnese a Seth Rogen je jako Pumba fantastický. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Není to špatné... ale je to k uzoufání zbytečné (nepočítáme-li samozřejmě vydělanou miliardu a půl, kvůli které se to všechno - zřejmě - dělalo). Ne že bych byl nějakým velkým fanouškem původního animáku a ne že bych ho viděl naposledy tak před dvaceti lety, ale stejně jsem měl pocit, že se dívám právě na něj... jen to všechno vypadalo reálně... i když nebylo... Nějak mi začíná být z celého posraného Disneyho na blití. A tohle nikdy NIKDY neskončí, protože tohle lidi chtějí a za tohle utrácejí peníze... 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Kdo znají původní verzi budou mírně zklamáni a půjdou s hodnocením dolů. Dokonalý film nelze dokonale zopakovat. Režisér se scénáristou jdou až na drobné odchylky krůček po krůčku vyšlapanou cestou s původním snímkem. Bohužel se nám tu nějak vytratila fantazie, kouzlo a hlavně hravost, který Lví král měl. Vizuální efekty byly skvělé, někdy i připomínalo dokonalé přírodovědné snímky z BBC nebo National Geographic a člověk byl okouzlen krásou přírody i když to byla vizuální iluze. Dále byl snímek zbytečně dlouhý, zejména pro mladší obecenstvo, původní verze byla o dost kratší a bylo to celkem znát. Finální souboj byl oproti předchozí verzi značně nepřehledný, Simba místy vůbec nebyl. Suma sumárum s přihlédnutím na připomenutí pocitu před cca 25 lety kdy jsem Lvího krále poprvé shlédl nemohu dát méně než 4 hvězdy, ač jsem čekal více. Remake Knihy džunglí se režisérovi povedl více "důstojně". ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Aneb jak skloubit epesní facelift s totálním vopruzem. Poznámka k lokalizaci: český dabing je fajn, zato písničky jsou k nepřežití - hodně k nepřežití (pokud to pouštíte mláďatům, je to asi jedno). Půl hodiny navíc - PROČ? Vleče se to jako ušlapaný lev (takže vůbec). Novinky proti originálu? Putující chomáč chlupů je OK. Vizuál každým záběrem uchvacuje, kór když si člověk uvědomí, že je kompletně animovaný. I tady ale nastávají bizarní situace. Nejlépe to vystihuje scéna, v níž se začne rvát lev s lvicí, oba strašlivě řvou (jako skutečná zvířata)... a do toho zničehonic začnou mluvit lidskými hlasy a chichotat se jako retardovaní puberťáci. Křeč. Dokud zvířata jen tak někde stojí / leží / chodí a komentují věci kolem, pak to docela jde, i když má člověk pocit, že kouká na zvláštní dokument o afrických zvířatech (nikoliv na remake legendárního filmu). Absence mimiky i dalších rozlišovacích prostředků - mělo to být realističtější? Je, ale proč, když jde o emocionální příběh se spoustou šaškujících zvířátek? Odpadá mnoho původního humoru, jelikož "realistická" zvířata některé věci samozřejmě nemohou provádět. Problém je to o to větší, že s ničím novým nikdo nepřišel. Favreau režíroval už jednu předělávku Disney animáku - podstatně lepší Knihu džunglí. Byla pestřejší, nápaditější, kratší a mluvící zvířata dávala větší smysl, jelikož měl lidského ústředního hrdinu, který byl přírodou vychován a komunikoval s ní. Lví král bývá doporučován těm, kteří neviděli původní film. Jen tedy nevím, proč nedoporučit právě ten původní film, že jo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Na produkcii filmu sa podieľalo 130 animátorov z 30 rôznych krajín sveta. (MikaelSVK)
  • Donald Glover (Simba) vyrůstal v éře animovaného Lvího krále (1994), a tak během natáčení remaku nepotřeboval nikoho, kdo by ho učil písní pro film, jelikož, jak sám později zmínil, písně Lvího krále ho provázely celým dětstvím. (Endavour)
  • Pro Beyoncé, která namluvila dospělou Nalu, se jednalo o důležitý a emotivní zážitek. Originál z roku 1994 byl totiž podle jejích slov prvním filmem, u kterého kdy brečela. (NiWi)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama