Reklama

Reklama

Hurá do Afriky!

  • Německo Konferenz der Tiere (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Když jsem byl ještě mladší, museli jsme mít ve škole za každou cenu ve všech předmětech dostatek branných témat. Mám dojem, že ta doba je zpět. Jen jsou mozečky těch malých chudáčků vymývány daleko sofistikovaněji ekotématy. Ale k věci. Tenhle film je nesmysl, za který je v kině škoda utrácet peníze. Naše dcerka se u toho nudila tak strašně, že jsem musel vymýšlet jakékoliv jiné zábavy, aby v kině vydržela. A i okolní děti už od půlky prudily, že chtějí jít domů. Animace strašné, dialogy zvířátek plytké, vtipné scény minimální,děj žádný. Trailer vypadal sice slibně, ale zjistil jsem, že to byly všechny scény, které ve filmu stály za to. Zbytek ke nechutná vata bez ladu a skladu. Prvních dvacet minut jsem přemýšlel, jestli ten film má vůbec nějaký děj. Protože se jednalo o hromadu na sebe nenavazujících scének. Teprve po přečtení obsahu tady na stránkách jsem pochopil, o co tam vlastně mělo jít. Ve druhé polovině nastoupila stupidní ekoagitka, které děti nerozuměly. Snaha narvat sem oteplovací témata tomuhle filmu čouhá jako sláma z bot v každé scéně. A když se mně moje čtyřletá dcera zeptala: "Tatínku, proč ta zvířata rozbíjejí tu přehradu, když je ta vlna nakonec smete a oni se utopí," bylo mi jasné, že tenhle film fakt není ani pro děti. Ale co byste chtěli, ne to německý film.... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím tak zamyslím, jedná se vlastně o takovou 90 minutovou reklamu na ochranu přírody a zvířat (včetně jejich práv) s občasný sklony pro propagaci vegetariánství včetně upozorněním na globální oteplování a označení lidské rasy za bestie. Opravdu je tohle všechno vhodné pro ty nejmenší? Myslím, že názor si mohou udělat později sami a neměly by být ovlivňovány tímto paskvilem. Jen pro informaci, nejsem zaujatý vůči výše uvedeným aktivitám, pouze mě vytáčí, jak okatě to těm dětem cpou. Když se přes to přenesu a budu hodnotit jen filmovou stránku, je to stejná katastrofa. Jsem si vědom, že jde o film pro děti a příběh jednoduchý jako facka by až tolik nevadil, proč to ale není ani trošku vtipné? Nechutný fekální humor ve formě prdění představuje asi tak jedinou věc, které se mladší obecenstvo zasměje. Problém je v tom, že se neustále opakuje a to bez sebemenší invence, tudíž to i toho nevětšího smíška ihned omrzí. Celá komediální složka tedy stojí na dvou, třech prdech, což je na 90 minutový animák naprostá bída. Animace až tak špatná není, ale ve srovnání s moderními animáky neobstojí a co se mi tu opravdu nelíbilo je voda. I přesto to z vizuálního hlediska s přimhouřením oka docela jde a pěkná je i hudba, což je hlavní důvod, proč neuděluji nejnižší hodnocení. ()

Reklama

Jeza07 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z HOODNĚ mála lidí, kterým se tenhle animovaný snímek líbil jak po vizuální stránce, tak i příběhově, ale je to kopírka Madagascaru 2. Asi to také bylo tím, že jsem milovníkem zvířat. Hudba, která tu byla použita byly pecky jako třeba Radar Love nebo King of The Road. Dávám tomu 8/10 a říkám že je to nedoceněný animák. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

To bylo tak blby az to bylo pekny. Film o sobe je stupidni hovadina, ktera by se vesla do 15 minut i s titulkama, nicmene dve veci se mi libily - charaktery postav a hudba. :) Skoda jen, ze film utopil onu "spasnou myslenku" na zachranu sveta zvirat. Ovsem surikaty ala Cid z Ice Age (ja vim, ze on je lenochod) nelze nemit rad. :) Jo a taky predak buvolu ma svoje kouzlo! :) ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Moc krásný animák o zvířatech z Afriky i z jiných částí světa, kde nejsou šťastni a tak pár želv z Galapág, lední medvědice, klokan, tazmánský čert a kohout z Francie míří do Afriky, kde by mohli mít svůj nový domov. Ale nejhorší nepřítelé zvířat, lidé, zahradili řeku a do jejich údolí přestala téct voda. Možná tímhle chtěl film říct, jak je důležité, abysme žili v souladu s přírodou, že jsme jen malou součástí tohoto světa. Něco na tom určitě bude. Nechápu tak nízké hodnocení, ale časem se to možná zlepší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován knihou od Erich Kästner „The Animals Conference“. (Pepy)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Reklama

Reklama