Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Chápu, že malým dětem se to (asi) líbí. Na to, že mám animáky hrozně rád, tak tohle mě rozhodně zklamalo. Nejenže to je taková dost ubohá kopie ubohýho Madagaskaru, ale ono je to ještě nevtipně trapný. Animace dobrá, ale to je snad jediný klad. Zvířátka roztomilé ,což je ovšem v dnešní době spíše požadavkem, než překvapením či bonusem ve filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V nějakém nepochopitelném záchvatu masochismu jsem se rozhodl podívat na derivát Madagaskaru, což je něco podobného jako vztah Padesát odstínů píčovin - Twilight. Podle očekávání to byla kolosální sračka, u které jsem trpěl jako při rozdávání testu z organické chemie. Ani vlastně nevím, za co je ta usmolená hvězdička. 10% ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není úplně nejhorší a směle bych to kvalitativně přirovnat k Madagaskaru. Co se dá zachraňuje koala (zejména její poblouznění sluníčkem je hodně srandovní), animace celkem ujde a nehorázně vykradený příběh je sice v každém momentu těžce předvídatelný, ale celkem to rychle uteče. Bohužel, má to i řadu značně nudných a uspávacích pasáží. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Disneyho pokus vytěžit cosi z úspěchu Madagaskaru. Zápletka je dost podobná, parta ztřeštěných zvířat zvyklých na pohodu zoo v New Yorku se dostane do divočiny, když pomáhá lvovi zachránit jeho malého synka. Kdesi na ostrově ohromeném erupcí sopky se střetne se stádem buvolů, kteří už nechtějí obývat spodní příčku potravního řetězce a rozhodnou se „stát se masožravci“. Proto musí sežrat lva, přičemž vychází najevo, že taťka lev navzdory bohatýrským historkám v pralese nikdy nežil, naopak vyrůstal v zajetí. V podstatě je tu jenom jeden velmi povedený vtip pro dospělé – panda nenávidí svoji kopii plyšovou hračku v životní velikosti, která zaplavila celý New York. Nejlepší scéna je pak ta, kdy do ní zuřivě mlátí a ona díky motorku zabudovaném v plyšovém tělíčku „vykřikuje“. Krokodýli v městské kanalizaci taky stojí za pousmání, zbytek je veskrze dětská „komedie“, která neurazí ale ani nenadchne. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej animák, kterej asi chce vydělat na popularitě digitálně vyráběnejch filmů. Ale tenhle neoplývá ani špetkou humoru, ani ničím jiným. Je trapně rodinnej (tím myslím i hudbu a hlasy a všechno) a postavičky nejsou vůbec žádný postavičky, protože vypadají hodně jak ve skutečnosti a není na nich nic zajímavýho. Jediný, co mě trošičku pobavilo, byli ti pakoně, ale tím myslím jenom jejich vzhled. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Divočina je největší film, který kdy byl produkován v Kanadě. Pracovalo na něm 418 animátorů, kteří strávili u počítačů celkem 1,5 milionu hodin. (imro)
  • 80-milionový animák z Disneyho dílny diváky příliš nezaujal a během úvodního víkendu (14. – 16. 4. 2006) vydělal jen 9,6 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech USA se vyšplhal na něco přes 35 milionů. (imro)
  • Když jedou zvířata ve voze s odpadky, můžete si tam všimnout předměty s reklamou na Radio Disney a na Kodak. Když potom hlavní hrdiny honí zdivočelí psi, můžete vidět reklamu na Lvího krále. (HappySmile)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama