Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Koda 

všechny recenze uživatele

No a máme tady úspěšné pokračování oscarového animovaného Disney filmu: Lví král. Toto pokračování se vlastně ani nejedná o progres, nýbrž o zpětné ohlédnutí prvního originálního dílu Lvího krále. A jak vidím, tak autoři pod vedením Bradleyho Raymonda ze sebe vysypali velice dostatečnou hromadu nápadů písniček, vtipů, grimasek apod., které se staly již historií pomalu 16 let starého pokračování. Věděli jste, za jakého důvodu se zvířata ukláněla malému Simbovi? Nebo,, proč se skutálely dvá milostné páry Simby a Naly? Nebo proč spadla nakonec celá horda zvířat, když zpívali Simba a Nala: I Just Can't Wait To Be King? Většinu z toho to nebylo právě to, co si myslíte... Podle mě bylo i skvělým nápadem zařadit Timona a Pumbuu, kteří sledovali přes naší obrazovky ten příběh, který právě sledujeme my. K těm písničkám nemám slov... páradně se hodějí do pokračování tohoto dílu, pár je stejných, jako v prvních dílu Lvího krále. Bohužel musím říct, že toto pokračování na originální díl Lvího krále nemá, protože tam chybí depresivní momenty, které by rozbrečeli většinu z našich žijících tvorů, chyběl tam větší rozhled se soundtrackem Hanse Zimmera, ale zase na druhou stranu to mělo šmrnc a patu a hlavně pytel plný "nerozluštěných" nápadů. Zde bohužel i Hans Zimmer podlehne hudbu takovým stylem, jako v prvním díle... co se týče dabingu, tak opět: Timon s Traplem se k sobě náramně přitahují srdcem, a jsem velice rád, že obsadili na píseň: The Lion Sleeps Tonight z kapely 4TET Davida Uličníka. Jelikož jsem obrovský fanda Disneyovek, tak i Lví král 3 je pro mě srdcovkou, tak jako každý, kdo miluje Disney. Ani nevíte, jakou jsem měl radost, když jsem dostal VHS od mojí tety, a úplně jsem zapomněl poděkovat. Byla to moje druhá VHS s nápisem Lví král. Lví král 2 jsem dostal až někdy později... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jediný snímek z celé frančízy, na který jsem se po letech znovu nepodíval, ale asi si ještě něco pamatuji. Inspirace Rosencrantzem a Guildensternem je zde jasně kamufláží pro pár dolarů navíc. Zatímco dvojka byla mezi hromadou direct-to-video sequelů něco neuvěřitelného, toto je očividný parazit, ale s tou nejzábavnější dvojkou, se kterým Disneyho společnost přišla. Timona a Pumbau prostě miluju a nepřesvědčí mě ani mučení ve stylu Clockwork Orange. Vypráví se zde o tom, jak se ti dva potkali, dostaneme se do styku s Timonovou rodinou a i když některé postavy tu jsou kriminálně nevyužity (Mufasa, Scar, Zazu), užijeme si aspoň opět hyeny a nová moudra Rafikiho. Ta premisa s Timonem a Pumbaou v kině správně dává otázku stalo se/nestalo, celkem dobrou nadsázku, ale taky vlastně zároveň trochu zabíjí emoce na obrazovce. Pasáž s výchovou malého Simby je bez ironie straaaašně sladká! ()

Reklama

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„Kopeme, abychom se skryli, a skrýváme se, abychom mohli kopat.“ Což o to, vtipné to je. Koneckonců Timon s Pumbou byli vždycky vtipní, o čemž mě přesvědčil už jejich seriál, jenomže když se ohlédnu na začátek filmu, až na jejich vtipnost tu vlastně pohromadě nedrží nic. Příběh je jen jakýmsi bočním vyprávěním pospojovaným scénkami, které v prvním díle platily za ty nejlepší a o to víc zamrzí, že je jejich nejnovější bratříček shazuje. Lví král 3 totiž odsunuje všechnu vážnost, která se mi právě na prvních dvou dílech tolik líbila. Klanění poddaných, Simbova píseň, drama v rokli, s tím vším hlavní dvojice pořádně zatočí, takže o legraci není nouze, ale tak nějak se nemůžu zbavit pocitu, že zrovna u Lvího krále byl ten vtip až na druhém místě. Příběh je tradičně plný nesmyslů: Timon svůj domov představuje jako hanebnou díru co nemá daleko od pouště a za chvíli je všude tráva, stromy a nedaleko jezírko. A když si divák rozebere tu časovou rovinu, s jakou se tu na první díl odkazuje, začne se to celé bořit jako domeček z karet. Největší záhadou jsou mi hyeny, které si odskakují za Timovovými příbuznými, trápí je, žerou a pak si na sloním hřbitově stěžují, že nemají co žrát. Písničky jsou v pohodě, ačkoliv je tu jedna dosti hnusným způsobem přerušena a paradoxně film nejvíc táhne tam, kde první díl tolik selhával - ve vyhnanství. Ano, ze všech dílů to má snad nejlepší plynulost, jenomže v rámci série je to snad lepší ignorovat. Z dramatu komedii? Děkuju pěkně. Naopak ano, ale jinak ne. P. S. Jak daleko může být ta oáza v poušti od Lví říše? Že vyhnanci z druhého dílu nešli strašit raději tam. Jinak opovažte se mi takhle sáhnout i na druhý díl. Je moc dobře, že ho tvůrci vynechali. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úlet, ktorý bez dobrej znalosti jednotky dosť stráca na humore. Pri dobrej znalosti jednotky však dochádza k prílišnej citácii a tak trochu nude... Stopáži by som ešte viac ubral a bol by to super DVD bonus. Takto je to prerastený guláš bez príbehu a rozprávkovej atmosféry... Originálny názov Lion King 1½ je celkom výstižný... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie animovaného triptychu spoločnosti Walt Disney Pictures - "Leví Kráľ" sa výrazne líši od svojich predchodcov. Celý príbeh sa tento krát točí okolo dvoch postavičiek, ktoré sa svojimi krátkymi štekmi starali o humor v predošlých častiach, Timona a Pumba. Takže veľa levov nečakajte. Tí sa tam len tak mihnú. Mne to nejak výrazne nevadilo. Tento diel by som dokonca označil ako najzábavnejší z celej série. Odpadlo to mazlivé výchovné pojatie a pribudlo viacej vtipu. Nehovorím, že "Hakuna Matata" je najlepší diel, ale pobavil ma skvele. Výborný celovečerný bonus. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Objevuje se zde scéna, kde se Pumba a Timon hádají, jestli mají pomoct Simbovi nebo ne a Timon odmítne jít s Pumbou, ale nakonec si to rozmyslí. Tato scéna je částečně založena na přidané části z dětské knížky "Disneyho Lví král" od Giny Ingogliy. (HappySmile)
  • Píseň, kterou zpívá Timon, "That's All I Need", je předělané verze "Warthog Rhapsody", což je předchůdce písně "Hakuna Matata". (HappySmile)

Reklama

Reklama