Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film vypráví příběh tří dospívajících studentek, které prožívají první lásku a první vášeň a hledají samy sebe. Mary Bradfortdová přichází do privátní dívčí školy, kde se spřátelí se dvěma spolubydlícími, Tori Mollerovou a Paulie Osterovou. Mary, která se snaží sžít s novým prostředím, však brzy zjistí, že dívky jsou milenky a když se Tori pod nátlakem ostatních spolužaček snaží vztah ukončit, Pauli je schopna udělat cokoliv, jen aby ji získala zpět.

Príbeh o dospievaní, prvej láske, hľadaní vlastnej identity, tajomstvách, ale aj o pokrytectve. Plachá Mary prichádza na elitnú dievčenskú internátnu školu. Vďaka svojej miernej a milej povahe sa rýchlo spriatelí s novými spolubývajúcimi Paulie a Tori. Paulie je vášnivá rebelka, ktorá miluje poéziu, Shakespearove hry a vždy nahlas povie svoj názor. Tori je krásne dievča z bohatej rodiny, navyše bystrá a vzorná študentka, ktorú má na škole každý rád. Nováčik Mary s naivitou pozoruje dianie a vzťahy okolo seba, ale len postupne začína chápať, že jej priateľky spoločne prežívajú vášnivú prvú lásku. Situácia sa skomplikuje, keď už Tori nedokáže čeliť tichému tlaku okolia a strachu z prezradenia. Nemá odvahu nasledovať svoje city a vzťah s Paulie ukončí. Paulie je však odhodlaná za svoju lásku bojovať tak, ako za tú svoju bojovali hrdinovia Shakespearových drám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hraje-li film na lesbickou strunu v dívčím internátu, je malá šance, že ho budu považovat za nudný - jenže tenhle nudný je. A může za to především vrstvení jednoho klišé na druhé, od scén s ptákem (dravým, (ne)létavým) po postavu mentorujícího zahradníka a i celý závěr přeslazený víc, než dramatický proslov na pásce se smrtí Arnolda Jidáše Rimmera, čemuž nezabránila ani sympatická postava ústřední hrdinky (teda vlastně pozorovatelky). Nevyužité, nudné, rozvláčné. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý film, který sice není dokonalý a potřeboval by místy "dotáhnout" či vyprávět trošku jinak, ale zato má Piper Perabo, která dokazuje, že umí hrát. Je škoda, že podobnou větší příležitost nedostala v nějakém komerčně větším filmu, mohla by z ní být jedna z lepších současných hereček… 75 %. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to nebylo zajímavé téma, ale bylo zpracováno hrozně nudně, herci přehrávali nebo pro jistotu nehráli, a bylo to tak klišovité, až to bolí. Přitom tohle téma, kdy Paulie nebyla lesbička, ale prostě se zamilovala do dívky, jen té jedné a žádné jiné, tak by se dalo lépe rozvinout, než typický námět o lesbičkách. A jinak SPOILER: Ona skočí ze střechy a všichni se koukají na toho dravce, který dokáže létat, jak krásně si to létá a nikoho nenapadne se podívat směrem k ní, když tam někde musela spadnout na zem. Nebo za ní ani neběží, jestli to náhodou nepřežila, což by i mohla si myslím, kdyby dopadla dobře. Chápu tu myšlenku, že jakože konečně letěla a byla volná, ale tak trošku reality do toho by nebylo na škodu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film o vztahu dvou zamilovaných děvčat z neutrálníhó pohledu třetí spolubydlící. Film nás zavede do dívčí internátni školy. Celý dějem jemně provází Mary "Mouse" (Mischa Barton), která je tiché, přemýšlivé děvče. Mary pozoruje své dvě zamilované kamarádky Pauline (Piper Perabo) a Tori (Jessica Paré) jejichž vztah však nemůže díky nevhodnému okolí pokračovat, což rozehraje minimalistické, ale bravurní drama. Vyzdvihnul bych v první řadě herecké výkony Paulie a Tori, které jsou jednoduše vynikajicí. Scénář je taky povedený. Režijně z toho šlo asi vytřískat ještě více, ale i tak se povedlo vytvořit atmosférické malé - velké drame, které se mi nadprůměrně líbilo. Navíc i po jeho skončení na mě zanechalo své stopy a to oceňuji - 4 hvězdama a 85%. I could totally give my life for blueberry pancakes. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

hmm někdo píše, že tam toho drama bylo až přespříliš....mě to přišlo jak vytržené z učebnice psychologie....být rodiči odvržená a ještě k tomu lesba je jako dělané na sebevraždu ve chvíli zklamání láskou. Neřekla bych tudíž že to bylo přehnané. Jen to většina z nás dokáže zvládnout. Silnej film a herecké výkony dokonalé. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama