Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (513)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že režisér přinejhorším naprosto příšerných a přinejlepším nadprůměrných komedií dovede přivést na svět film, v němž bude Steve Carell snesitelný a občas i vtipný? Já tedy rozhodně ne, zvlášť po zhlédnutí traileru poskládaného z doslova nejtřeskutějších gagů. Ale stalo se, a i když Travor Rabin buď nestydatě vykrádá sám sebe (Remember The Titans, Armageddon) nebo si občas vypůjčí něco od někoho jiného (třeba od Powella, aneb kdo si neždíbne do Bournea, nemůže dělat špionážní film, včetně komedií), scénář je prostě velmi lahodnou kombinací parafrází scén ze stařičkého seriálu o Maxwellu Smartovi, sexuálních výpadů Johnyho Brava, trošky starého dobrého groteskového ultranásilí, konverzačního humoru, a taky naprosto nemístných trapností a debilit velmi podměrečného kalibru na big hit, kterým by Smart s ohledem na velmi kvalitní technické provedení, osmdesátimegový rozpočet a obsazení vedlejších rolí chtěl být. Herci vůbec zachraňují ty méně vydařené atributy filmu - no řekněte, nevyměnili byste dost uhozený příběh za luxusní rozhovor s prezidentem sportovně nenávidějícím svého "vajse" anebo za potrestaný strom podezřele podobný Billu Murrayovi? Nevyměnili, že, a dobře děláte, protože třeba na takové taneční číslo s dvousetkilovou matronou, navíc oživené trochou těch zvláštních efektů, je to pořád málo (a přece, ten fakáč na závěr...:)) Jsou zkrátka věci, které ani kamenný ksicht Terence Stampa a jeho padoušské deklamace na úrovni Limonádového Joea nezachrání. "Ale co tělo a vůbec šarm šestadvacetileté Anne Hathaway, jsi snad na blondýny?" ptáte se? Ne, nejsem (Alexis Texas je výjimka;)) a ano, moc hezky se tu na ni dívalo, ale aby to ovlivnilo shora uvedenou konstelaci vlivů na kvalitu filmu, musel by Smart dosáhnout vizuálně adoračních kvalit After The Sunset (Salma Hayek), Aféry Thomase Crowna (Rene Russo) nebo Hitche (Eva Mendes), a to se nestalo. Takže nakonec to bude šedesátka s tím, že bych byl ochoten podívat se ještě jednou a ujistit se, jestli jsem se náhodou nespletl. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ani bez zbraně nejsem tak bezbranný." Brilantní teoretický analytik miniMax Smart mě při akci slušně pobavil. Prostě dokonalý parašutista, tanečník, vrhač telefonním sluchátkem, slaňovač, krotitel požární hadice, řidič telefonní budky a teoretický mistr Hwa Rang Do. Samozřejmě pouze tehdy, když je připraven. A to on není nikdy, což je docela zábavné, ale bránici jsem si přitom od smíchu přesto nenatrhl. Nicméně jsem se poučil, takže ty nejdůležitější informace o filmu od nynějška najdete kolem strany 482 mého komentáře. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Neodsudzujem ťa. Jednoducho sa pýtam.“ V podstate to isté, čo JOHNNY ENGLISH: neveľmi dobrá paródia na bondovky s veľmi dobrým komikom bez dobrého scenára. Pokiaľ sa riešia zákulisné veci špionážnej organizácie (kto nechal v kopírke zaseknutý papier?), je to vtipné. Akonáhle sa rieši samotný prípad, ide to razantne dole. Ešte horšie sú romantické pasáže (skutočne nikdy neuverím, že by spolu skončili tak odlišní ľudia, ako sú Steve Carell a Anne Hathaway). Finálna akcia ma potom už len definitívne donudila k záverečným titulkom a bol som rád, že nevznikla dvojka. Každopádne, zopár scén malo niečo do seba (prerušované močenie, chlap v strome, „Nabudúce si vezmi SVOJ mobil.“). Nudu zlého scenára a často bezradného Carella (ktorý je vraj majster improvizácie, ale toto nemal šancu utiahnuť napriek tomu, že si sem dotiahol dedka z MALEJ MISS SUNSHINE Alana Arkina, s ktorým vtedy boli takí fantastickí) dokáže zahnať len nabúchaný kasting (Nate Torrence, Terry Crews, David Koechner, The Rock) a vtipné dialógy („To je tvoj názor.“ – „To nie je môj názor, ale lekársky fakt.“) a hlášky („Nechcem, aby ste sa mi tu bili kvôli kopírke. To robia v CIA.“). ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouhá doba, kdy jsem viděl původního Smarta, ale přesto si stále pamatuji, jak moc mě zaujala a bavila jeho retro atmosféra a nadsázka, která si v ničem nezadala s klasickými bondovkami, ve kterých řádil elegán Sean Connery. A právě absence té atmosféry a zasazení do současnosti je tím největším problémem, který mám s agentem Smartem jednadvacátého století. Ať se Steve Carell snaží sebevíc, ať je Dwayne "The Rock" Johnson sebevětší božan, tomu filmu prostě chybí koule...a hlavně styl. I přes celkem slušnou várku podařených vtipů a nečekaně nadstandardně zvládnuté akční sekvence je film takový nijaký a věřte mi, že druhý den po projekci si z filmu těžko vybavíte něco konkrétního, mně v hlavě uvízlo maximálně tak skvělé cameo Billa Murraye, James Caan jako prezident, tradičně démonický záporák Terence Stampa a jako vždy skvělý Alan Arkin. Film dokáže pobavit, rozhodně se u něho nudit nebudete, ale na mě osobně neudělal takový dojem, že bych si ho někdy chtěl pustit ještě jednou, na to je až moc obyčejný. 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně akční komedie podle mého gusta. Plno hlášek, humornejch situací, slovních přestřelek a taky dost slušná akce. Většina z toho tady opravdu funguje a když se náhodou nějaká scéna nepovede, tak za ní následuje další, která vás úplně odrovná. Herci jsou taky dobře vybráni. Steve Carell potřeboval po svém trapném výkonu v Božském Evanovi nějaké pořádné nakopnutí a tady opravdu válí a u mě si napravil reputaci. Super je taky The Rock, i když má málo prostoru, Alan Arkin si svojí roli zjevně užívá a Anne Hathaway je tady hlavně přes krásu a to docela funguje. A fajn jsou i camea Billa Murrayaho a Jamesa Caana. Tenhle film mě prostě příjemně překvapil, má všechno co by akční komedie měla mít a celý to perfektně šlape. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • V úvodních titulkách můžete vidět snímky padouchů z původního seriálu, mj. Pana Velkého (Mr. Big) a Drápa (Draw). (JayCZ)
  • Maxwell Smart bavil své diváky v seriálovém pojetí celkem pět sezón natočených mezi lety 1965 až 1970. (Rodriguez)
  • Don Adams, který hrál agenta Smarta v seriálu, se narodil jako Donald James Yarmy. Filmaři mu vzdali hold tím, že po něm pojmenovali aerolinky, jimiž letí filmoví Max Smart a Agentka 99 do Ruska. Konkrétně - Yarmy International Airlines. (jandomi10)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama